You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Een journalist in Shanghai – Ate Hoekstra

Nynke van HurneIk woonde voor twee maanden in Shanghai, een Chinese megastad met meer dan 20 miljoen inwoners. Een paar maanden na mijn afstuderen als journalist, ben ik hier naartoe gekomen om werkervaring in het buitenland op te doen en om China met eigen ogen te zien. Ik werkte tijdelijk bij een magazine dat speciaal is opgericht om de Engelstalige inwoners van deze megastad en elke maand laat het magazine zien wat hier op cultureel, culinair en lifestyle gebied te beleven is. Nynke van HurneAlhoewel het lastig is om vanuit het niets in het Engels voor een onbekend magazine, een onbekende redactie en in een onbekend land te schrijven, slaag ik er toch in mijn voetsporen hier achter te laten. Zo schreef ik voor het december magazine een uitgebreid artikel over de voordelen en de mogelijkheden van de “e-bike.” Daarnaast hield ik me bezig met interviews van in Shanghai optredende bands en heb ik me verdiept in cd’s en dvd’s die binnenkort verschijnen.

Nynke van HurneIn Shanghai leven is echter nog veel meer dan schrijven voor het magazine. Zo heb ik onder meer musea en exposities bezocht, heb ik de YuYuan Garden gezien, over de stad heen gekeken vanuit de hoogste bar ter wereld en kennisgemaakt met het bruisende en gevarieerde nachtleven van Shanghai. Soms samen met andere vrijwilligers die hier tijdelijk verblijven en uit andere Westerse landen komen, soms alleen. En dingen die ik me in Nederland helemaal niet kan voorstellen, zijn hier heel normaal. Zo ging ik elke dag voor een paar euro uit eten en voor nog een paar euro brengt de trein me kilometers ver de stad uit. Ja, leven in China is een zeer bijzonder avontuur. Een avontuur dat ik voor geen goud had willen missen.

Groeten, Ate

Ate Hoekstra

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲