You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse vrijwilligster houdt kinderen van de straat door surflessen te geven in Kaapstad, Zuid-Afrika

Benine Stuijt, 18 jaar, besloot als onderdeel van haar tussenjaar vrijwilligerswerk te doen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Ze koos voor een surfproject met Projects Abroad, waarmee ze door middel van sport kinderen uit kansarme achtergrond kon helpen.

Op het surfproject hebben vrijwilligers de mogelijkheid om zelf te leren surfen, en als naschoolse activiteit lessen te geven aan lokale kinderen. Naast dat het de kinderen van de straat houdt, leren ze plezier te hebben door te sporten, samen te werken en fungeren de vrijwilligers als belangrijk rolmodel.

Benine koos het project omdat ze altijd al geïnteresseerd was in surfen en het helpen van anderen. Uiteraard genoot Benine van alle dagen op het strand, maar haalde ze het meeste plezier uit het werken met de kinderen uit de lokale sloppenwijk.

“Surfen is moeilijker dan ik dacht, maar iedereen kan deelnemen aan het project omdat de kinderen gewoon heel veel aan jouw positieve aandacht hebben. Soms spendeerden we een hele middag spelend in het water en ze genoten daar net zo veel van! Ik moest de kleine jongens af en toe wel aanspreken op al hun vriendinnetjes”, knipoogt Benine.

Benine Stuijt - Zuid-Afrika

Dankzij haar project heeft Benine ook kunnen werken met vrijwilligers uit andere delen van de wereld, en samen hebben ze verschillende weekendtrips gemaakt. Net als de andere vrijwilligers verbleef Benine in een lokaal gastgezin, waar ze zowel de cultuur als het leven in Kaapstad heeft kunnen ervaren. “Mijn gastgezin was zo lief, en ze grapten af en toe dat ze niet wilden werken en met mij naar het strand wilden gaan”.

Benine kijkt uit naar het introduceren van de open en welkome manier van leven die ze in Zuid-Afrika heeft geleerd.

“Alles is gewoon geweldig! De mensen zijn zo vriendelijk, zelfs als ze niets van je willen. Thuis is dat niet altijd zo vanzelfsprekend”, vertelt Benine.

Ze adviseert toekomstige vrijwilligers om ieder moment als een hoogtepunt te ervaren; “Het is waarschijnlijk de leukste en meest waardevolle ervaring van je leven.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Benine Stuijt - Zuid-Afrika

Benine Stuijt

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲