You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Caroline Balleur – Jongerenreis, Sociaal en samenleving, Sri Lanka

Caroline Balleur

Op 9 juli was het zover, mijn reis naar Sri Lanka begon. Ik had nog nooit gevlogen dus dat was wel heel spannend, maar alles ging gelukkig goed. Ik heb gekozen om naar Sri Lanka te gaan omdat het me een heel mooi land leek en ik wilde ook graag de cultuur beter leren kennen. Dat is zeker gelukt! Ik heb de jongerenreis sociaal en samenleving gedaan. Ik wilde graag op avontuur maar nog niet meteen helemaal alleen dus dit was de perfecte oplossing!

Caroline Balleur

Toen ik aan kwam in Sri Lanka werd ik meteen opgevangen door iemand van Projects Abroad. Zij heeft me alles kort uitgelegd en naar de taxi gebracht die mij naar mijn gast familie zou brengen in Mathugama. Dat duurde nog eens twee en een half uur maar het uitzicht was prachtig. Mijn gastfamilie zat buiten met spanning te wachten tot de eerste vrijwilliger kwam, en dat was ik! Ik werd meteen heel warm ontvangen en voelde me daarom ook gelijk thuis. Bij mij in het gastgezin zaten nog 4 andere vrijwilligers. Het klikte meteen tussen ons allen dus het was altijd heel gezellig in ons huis. In totaal waren we met een groep van 24 vrijwilligers van over heel de wereld.

In de ochtenden hebben we geholpen bij lokale kleuterscholen. We mochten zelf lesgeven en activiteiten organiseren en ook hebben we de leraressen geholpen tijdens hun lessen. De kindjes waren echt schattig!! Iedere ochtend waren ze weer blij dat wij kwamen en dat geeft je enorm veel energie. Ook de lach en trotse blik in hun ogen als ze iets gemaakt hebben is geweldig om te zien. Het liefst had ik gewild dat ik vloeiend singalees kon praten zodat ik de verhalen kon begrijpen die ze tegen mij probeerde te vertellen. We hebben veel met ze getekend, geknutseld en gezongen. Ook deden we iedere dag de Hokey Pokey, want dat was toch wel hun favoriet.

Caroline Balleur

‘s Middags waren er verschillende activiteiten die we de gedurende de vier weken afwisselde met heel de groep. In de eerste week ging ons groepje verven bij de school. De week daarna hebben we Engelse lesgegeven aan oudere kinderen en moeders. Als laatst hebben we geholpen bij het opvangtehuis voor jongens. Het verven was altijd erg gezellig maar wel ontzettend warm! Engelse les geven was in het begin best lastig maar alles wat je deed werd enorm gewaardeerd en je zag de kinderen echt vooruitgaan!

In de weekenden en ook doordeweeks hebben we veel leuk uitstapjes gedaan. We zijn onder andere naar het grootse Boeddhabeeld in zuid-Azië geweest. We gingen naar Galle en Unawatuna Beach. We zijn naar een tempel geweest en het zwembad. Ook zijn we een weekend naar de Sacret City of Kandy geweest waar we naar de Temple of the Sacred Tooth Relic gingen, naar Pinnawala Elephant Orphanage, Curio market, Helga’s Folly en nog meer. We verbleven in een loge en iedereen was dolgelukkig toen we na twee weken weer konden douchen met warm water! Kortom de weekenden waren echt geweldig!!

Caroline Balleur

Na drie weken was het voor mij weer tijd om naar huis te gaan. De rest van de groep bleef nog voor een week. Het liefst had ik ook nog een week gebleven of zelfs nog langer, maar dat kon helaas niet. Het was enorm moeilijk om afscheid te nemen van iedereen waar je drie weken lang mee hebt samengewerkt en geleefd. Vooral het afscheid met mijn gastfamilie was het moeilijkst. Ze hebben heel goed voor mij gezorgd en ik voelde me meteen een deel van de familie.

Al mijn verwachtingen van deze reis zijn uitgekomen en nog zoveel meer. Het was heel leuk om in een andere cultuur te leven en het land zelf was gewoon prachtig!! Ik heb ontzettend genoten van mijn tijd in Sri Lanka. De vrienden en herinneringen die ik heb gemaakt zal ik nooit meer vergeten. Ik ga zeker nog een keer terug!!

Ayubowan

Caroline Balleur

Mocht jij ook interesse hebben in een jongerenreis, klik dan hier!

Caroline Balleur

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲