You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Lesgeven in Thailand – een vrijwilliger aan het woord.

Lesgeven in Thailand

Mijn maand in Thailand met Projects Abroad was een onvergetelijke ervaring. Ik ben zelf geen leraar van beroep en vond het daarom een behoorlijke uitdaging om hier voor de klas te gaan staan en Engelse les te geven. Gelukkig stond ik samen met mijn huisgenootje Hannah voor de klas. Naast dat het fijn was om met z’n tweeën de 8 verschillende klassen les te geven - vooral de jongste kinderen van 5 zijn soms erg ondeugend - konden wij ook samen de lessen voorbereiden.

Het ging allemaal gemakkelijker dan ik had verwacht. Er zijn Engelse (werk)boeken waar je ideeën uit kan opdoen en die lesprogramma's kun je zelfs helemaal volgen als je dat wilt. Ik heb zelf ook nog andere onderwerpen bedacht die ik ze wilde leren. Ik zorgde er wel altijd voor dat ik tussen door spelletjes deed om hun woordkennis te testen die ik ze net had bijgebracht.

Ze zijn zo enthousiast en leergierig! En met de oudste klassen die rond de 12-13 jaar oud zijn kun je echte gesprekken hebben in het Engels. Ze pakken het goed op en je krijgt veel waardering van ze. Voor je het weet hoor jij je naam galmen door de kantine waar je tussen de middag een lunch krijgt verzorgd.

Ik woonde samen met 2 huisgenootjes, Hannah uit USA en Sabrina uit Zwitserland in het gastgezin. We konden het gelijk goed met elkaar vinden en trokken ook in de weekenden met elkaar op. Het is gemakkelijk om na je project naar het strand in Ao Nang te gaan en ook met andere vrijwilligers samen te komen. Een “smoothie” drinken en een traditionele Thaise massage aan het strand waren onze dagelijkse uitjes, heerlijk!! In het weekend gingen we stappen in Ao Nang of Krabi en sliepen we daarna in een hotelletje om het gastgezin 's nachts niet te storen. Dit was ook wel relaxed want dan konden we uitslapen en daarna een van de vele excursies doen zoals bijvoorbeeld een eilandentour. Ik heb naast mijn lesgeef project ook in het weekend mijn duikbrevet gehaald; Projects Abroad zorgde dat ik kon instromen met andere vrijwilligers van het Natuur (Conservation & Environment) project. Ik vond dat echt helemaal te gek!!

Het gastgezin vond ik heel erg lief al heb ik in het begin wel moeite gehad met de taalbarrière. Je kunt je soms moeilijk verstaanbaar maken aan het gezin en ik wilde zo graag verhalen aan ze vertellen wat dan niet helemaal overkwam. Gelukkig kon mijn “moeder” Nit wel erg goed Engels en vertaalde ze het graag voor me aan de rest van het gezin. We hadden met de drie vrijwilligers een eigen slaapruimte, badkamer, wc en zelfs een zithoek waar we 's avonds nog konden chillen.

Mijn tijd is hier voorbij gevlogen, heb het heeeeel erg naar mijn zin gehad. Als ik nog eens terug kom dan is mijn eerste stop Ao Nang om iedereen weer te zien!

Claartje van Wayenburg

Claartje van Wayenburg

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲