You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Uit Brabant afkomstige Daan levert waardevolle bijdrage in Tanzania

“Ik neem momenteel een tussenjaar voordat ik verder ga studeren”, vertelt de 19-jarige Daan van Hoof. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik mijn tijd nuttig wilde besteden en meer van de wereld wilde zien. Zelf had ik ook nog wat tijd nodig om na te denken over wat ik in de toekomst zou willen doen.”

Daan van Hoof - Tanzania

Daan schreef zich in voor 8 weken vrijwilligerswerk op het lesgeef project in Tanzania met Project Abroad, een internationale vrijwilligersorganisatie die projecten aanbiedt in 28 landen wereldwijd. Daan kwam begin januari aan in Arusha, Tanzania waar hij verbleef bij een lokaal gastgezin en vrijwilliger was op een basisschool.

“Ik gaf Engelse les in het 4de en 5de leerjaar en hiernaast gaf ik ook bijles aan kinderen die een achterstand hadden bij bepaalde vakken. Af en toe hielp ik de ‘mamas’ (huishoudelijk personeel) met koken.” Dit was Daan zijn eerste lesgeef ervaring. Hij zegt dat er een grote vraag is naar buitenlandse vrijwilligers in de school.

“De school heeft niet voldoende leraren en sommigen spreken niet zo goed Engels terwijl ze wel Engelse les moeten geven. Ze hebben goede ideeën, maar hebben moeite om die in de praktijk om te zetten.” Ondanks dat de cultuur in Tanzania erg verschilt met Nederland, heeft Daan toch een grote waardering kunnen opbrengen voor de relaxte houding van de mensen. Net als voor de prachtige natuur in de omgeving en het klimaat. Hij stond open voor nieuwe ideeën en nieuwe ervaringen met het schoolpersoneel.

Daan van Hoof - Tanzania

“Mijn meest memorabele moment was het dansen met de mamas op school. De mamas en ik begonnen zomaar samen te dansen en hadden zoveel plezier. We spraken niet dezelfde taal, maar wisten toch wat te doen.” Voordat Daan naar Tanzania vertrok, had hij net iets meer dan 1000 euro ingezameld met behulp van familie en vrienden. Een deel van het geld doneerde hij aan een weeshuis en met de rest kocht hij materiaal voor het schooltje waar hij werkte.

Zijn raad aan toekomstige vrijwilligers is: “Als je meer dan twee seconden twijfelt om iets te doen, doe het dan toch. Als je het echt niet zou willen doen, dan had je het al wel geweten in die twee seconden. Probeer aan zoveel mogelijk dingen deel te nemen, al is het maar gewoon samen koken.”

Na 8 weken in Tanzania heeft Daan veel geleerd over zichzelf en heeft een ervaring van onschatbare waarde opgedaan. Wanneer Daan terug is in Nederland, is hij van plan om in september te beginnen met een studie aan de universiteit.

Daan van Hoof - Tanzania

Daan van Hoof

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲