You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Lesgeef project in Tanzania door Daphne Smits en Ester van Groningen

Daphne Smits en Ester van GroningenTanzania. Wat een geweldig land! De mensen, de cultuur, het landschap. Alles en iedereen is zo behulpzaam en gastvrij! Wij zijn samen naar Tanzania afgereisd, om daar als vrijwilligers op een Teaching Project te gaan werken. Na vier jaar te hebben gestudeerd aan de PABO en met een heleboel kennis en ervaring op zak, wilden wij graag onze grenzen verleggen. Zes weken lang genieten van het Afrikaanse leven en ondertussen een steentje bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen leek ons de perfecte uitdaging.

Daphne Smits en Ester van GroningenBij aankomst in Tanzania verkeerden wij de eerste dagen in een lichte cultuurshock. Je stapt in het vliegtuig in het vertrouwde, welvarende Amsterdam en negen uur later stap je uit in een totaal andere wereld. Maar alles went zo snel. Het landschap, de manier van leven, het lokale vervoer. Vooral dat laatste heeft voor veel hilarische momenten gezorgd. Als twee blanke meiden trek je in de daladala veel bekijks en als je tussen 30 zwarte mensen zit die je allemaal met veel bewondering aankijken en er worden ook nog een aantal geiten in de toch al overvolle dala gestopt, dan werkt dat op een gegeven moment zeker op de lachspieren!

Daphne Smits en Ester van GroningenWij hebben zes weken lang mogen werken op het Masaai Teaching Project. Projects Abroad heeft dit project opgestart om de Masaai-kinderen een kans op een betere toekomst te geven. Van ons als vrijwilligers werd verwacht dat wij de kinderen de basis van de Engelse taal konden leren. Het was de eerste dag een schok om te zien hoe weinig materialen er beschikbaar zijn, maar tegelijkertijd werd het ook een uitdaging om met deze beperkte materialen toch een goed lesprogramma neer te zetten. En dat is zeker gelukt! Met behulp van Projects Abroad en alle vrijwilligers die werkzaam waren op het project hebben we veel weten te bereiken. De kinderen zijn erg leergierig en zijn zo ontzettend blij dat ze naar school mogen komen. Veel kinderen hebben dan ook ons hart gestolen en het liefst hadden we er een aantal mee terug naar Nederland genomen…

Daphne Smits en Ester van GroningenOok het leven in een gastgezin was een ervaring op zich. En wat hebben wij het getroffen. We woonden in Monduli (zo’n twee uur reizen naar Arusha en 20 minuten naar het project) en ons gastgezin bestond uit een alleenstaande moeder met een dochter van twaalf jaar. Ze beschouwden ons als haar eigen dochters en had het beste met ons voor. Natuurlijk waren er af en toe wat strubbelingen, vaak vanwege de cultuurverschillen of een miscommunicatie vanwege de Engelse taal, maar deze waren snel opgelost en gauw vergeten. We hebben ons gedurende ons verblijf op ons gemak gevoeld en het huis was voor ons echt een thuis.

We missen de kinderen en ons gastgezin nog dikwijls en we zijn dan ook vastbesloten om nog eens terug te keren naar dit geweldige land!

Daphne en Ester

Daphne Smits en Ester van Groningen

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲