You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Dier-en Natuurbehoudproject in Thailand door Dennis Lambrechts

Een beetje zenuwachtig en onwetend vertrok ik op vrijwilligerswerkproject naar Thailand (Krabi). Het was mijn eerste reis buiten Europa dus ik wist op geen enkel vlak wat ik er precies moest van verwachten ( alhoewel ik wel al enorm veel hulp en info had gekregen van het gehele Projects Abroad team). Ik vertrok van Brussel naar Amsterdam, dan naar Bangkok en van daaruit naar Krabi. De reis verliep onverwachts vlot want op de 13 uur durende reis van Amsterdam naar Bangkok gaat de tijd snel voorbij; je kunt films kijken (ruim aanbod trouwens), gesproken boeken en muziek beluisteren of gewoon wat rusten natuurlijk.

Eens in Krabi aangekomen stond een medewerker me op te wachten op de luchthaven. Heel vriendelijk wandelde ze met mij tot het busje waarmee we naar het resort Dawn Of Happiness werden gebracht. Mijn eerste indruk daar was: WAUW! (En die indruk is eigenlijk gedurende de vier weken die ik daar heb doorgebracht niet veranderd.) We sliepen in een soort van hutjes omringd met planten, vlak aan de zee. Echt een paradijs.

Dennis Lambrechts

Ik maakte even later kennis met de groep en dat verliep heel vlot. Een fantastische groep waar iedereen zijn plaats in zou krijgen. De eerste dag gingen we naar de schildpadden. Dat was best wel zwaar werk: de tanken waar ze in leefden moesten proper gemaakt worden en in de hitte was dat toch zwaar labeur. Maar gelukkig was er tijdens het werk natuurlijk ook heel veel tijd voor fun, watergevechtjes, etc. Niemand maakte zich er druk om :)

De rest van de week ging het voornamelijk om het leren duiken. Met heel vriendelijke instructeurs leerde ik de kneepjes en de know how. Bij duiken komt er eigenlijk meer bij kijken dan je verwacht, maar door het oneindige geduld van de instructeurs voel je je al snel op je gemak en gaat het allemaal heel vlot. De eerste duik was in het zwembad. De rest van de duiken (in de volgende dagen) waren al op zee. Wat een kick geeft het je om voor de eerste keer zo lang onder water te zijn! Een heel nieuwe wereld opent zich voor je en je krijgt een fantastisch stukje natuur te zien. Onder meer schildpadden, haaien, pijlstaartroggen en zeepaarden kregen we te zien. De opleiding duurde in totaal een tweetal weken, daarna was ik in het bezit van het Open Water en het Advanced Open Water Duikbrevet.

Werken op zee is werkelijk een unieke ervaring: netten los snijden onder water, vis –en koraalpopulaties bijhouden, … Dat is echt iets unieks.

Dennis Lambrechts

Drie dagen per week gingen we duiken, de andere twee werkdagen kregen we andere taken. We deden bijvoorbeeld aan treenursing, maakten wandelpaden vrij door de bossen, verzorgden schildpadden, en gingen ook naar scholen om wat te helpen en om de kinderen Engels aan te leren. Stuk voor stuk heel toffe ervaringen die ik nooit zal vergeten.

Tijdens het weekend gingen we regelmatig met de groep Ao Nang bezoeken, een stad in de buurt. Daar is het altijd aangenaam vertoeven; er zijn veel winkels, restaurants en enorm vriendelijke mensen! ‘s Avonds gingen we vaak naar Chang Bar, zowat dé uitgaansplek bij uitstek. Eén van de weekends zijn we naar de Phi Phi Eilanden geweest. Ook daar waren prachtige stranden, een heerlijk weertje en een superleuke sfeer.

Iets waar ik me veel zorgen over maakte was het eten. Er werd steeds gezegd dat het vaak heel pikant was, maar dat viel eigenlijk heel goed mee. In Dawn Of Happiness hielden ze veel rekening met ons en het pikante in het eten werd zo wat beperkt. En het was echt enorm lekker, er was heel veel variatie en genoeg keuze: echt top!

Na vier weken moest ik terug vertrekken. Met veel spijt in het hart, want de tijd die ik daar doorbracht zal ik nooit vergeten (de mensen, de omgeving, de ervaringen, ...). Maar aangezien er hier thuis verplichtingen op me wachtten, had ik geen enkele keuze. Zondagmorgend stond het busje klaar om me naar de vlieghaven te brengen. Gelukkig had ik de avond ervoor al afscheid van iedereen genomen in Chang Bar (waar anders?). Opstappen, richting Krabi, richting Bangkok, richting Amsterdam en terug richting Brussel. En nu... met veel gemis terugkijken op een prachtige tijd... En toch dankbaar zijn aan het hele Projects Abroad team dat ze me die ervaringen en die tijd hebben kunnen schenken!

Groetjes,

Dennis

Dennis Lambrechts

Dennis Lambrechts

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲