You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal project in Samoa door Dority Opalfvens

Dority Opalfvens

Dority Opalfvens

Dority Opalfvens

Eén maand lang ging ik vrijwilligerswerk doen in Samoa, samen met mijn zus Lina. Een eiland waar ik nog nooit van gehoord had en dat ik zelfs niet wist liggen…

Eenmaal op dit prachtige eiland aangekomen hebben we twee weken les gegeven aan kinderen van 9 jaar die op vakantieschool waren. Het was de eerste keer dat ik les zou gaan geven, wist niet wat ik kon verwachten en dus was ik heel zenuwachtig. Maar ondanks al mijn twijfels en onzekerheden ben ik nog nooit zo vervuld geweest! Het was fantastisch en leerrijk, en de liefde en vriendschap die ik kreeg van de kinderen zijn van onschatbare waarde.

Toen deze twee weken op de school om waren, vertrokken mijn zus en ik naar een ander project; het Samoa Victim Support centrum. Zij vangen kinderen en jongeren op die verwaarloosd zijn, een handicap hebben of zelfs zwanger zijn. Al deze jonge mensen kunnen wat hulp maar al te goed gebruiken. Deze ervaring was dan ook goud waard… Wat een gevoel dat je vanbinnen krijgt wanneer je zoveel goeds kan doen! Het deed ons beseffen wie we eigenlijk echt zijn, waar we het meest om geven en vooral: dat het de liefde is die het hart verwarmt. Het was geen makkie om met deze jongeren om te gaan, want hun opofferingen en hun gemis wegen zwaar door en deed ook ons verdriet. We moesten echt wel sterk zijn om deze omstandigheden onder ogen te kunnen zien en bij het afscheid vloeiden de tranen volop.

De familie waar mijn zus en ik woonden bestond uit erg lieve mensen die ons direct in hun leven opnamen. Iedereen had veel respect voor zijn/haar familie en droeg zorg voor iedereen; dat was echt iets nieuws voor mij. Ze gingen op een wonderbaarlijke manier met elkaar om, en hun mentaliteit en gedrag was zo verrijkend en rustgevend dat ik erdoor getroffen werd. Alle mensen op Samoa hebben veel respect voor elkaar, zijn erg christelijk en jagen niemand af, waardoor je het gevoel hebt dat je voor alles genoeg tijd hebt. En hoewel het eten er niets voor mij was, kwam ik op Samoa helemaal tot rust.

Na het werk hadden we nog heel veel tijd over om het eiland te verkennen. In het weekend mochten we immers buiten ons gastgezin overnachten, zo lang we hen maar op de hoogte hielden van waar we heen gingen en wanneer we terug thuis zouden zijn.

Zo heb ik parelwitte stranden gezien, historische monumenten, en fantastische natuurfenomenen. We zijn gaan snorkelen, hebben in prachtige grotten gezwommen, mooie wandelingen gemaakt, gaan feesten en vooral hebben we fantastische mensen ontmoet!

Mijn tijd op Samoa was een geweldige ervaring, waar ik enorm veel van heb geleerd en die ik altijd zal meedragen in mijn hart. Ik heb mij erg geamuseerd en heb nu een veel sterkere band met mijn zus, want we hebben elkaar teruggevonden door de liefde die de mensen ons gaven. Hoewel de organisatie op het lokale bureau allemaal nog redelijk chaotisch gaat, is Samoa zeker een aanrader voor jonge mensen die er even tussenuit willen en gewoon willen genieten en tot rust willen komen. Ik zal het alleszins nooit vergeten en zal al mijn herinneringen voor eeuwig koesteren.

Groetjes,

Dority

Dority Opalfvens

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲