You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

4 Week Special Care & Community in Ghana door Elke Vierwind

Op zondag 30 juni was het dan eindelijk zover: mijn reis naar Ghana begon! Niet helemaal zonder problemen, want bij het inchecken bleek dat er geen zitje voor me vrij was. “Dat begint lekker”, dacht ik. “En dit is dan ook nog eens de eerste keer dat ik ga vliegen!” Gelukkig werd er uiteindelijk toch een plekje voor me op het vliegtuig gevonden.

‘s Avonds kwamen alle Nederlandse vrijwilligers aan in Accra. Bij de aankomsthal stonden veel mensen met bordjes, maar de man van Projects Abroad was snel gevonden. Omdat het al laat was verbleef ik de eerste nacht met de rest van de Nederlanders in een hostel in Accra. De volgende dag werden we naar Cape Coast gebracht, waar we de eerste twee weken zouden blijven.

Elke Vierwind

Toen ik samen met een ander meisje uit Nederland in ons gastgezin aankwam, hebben we de rest van onze 4 Week Special groep ontmoet. Een groep met vele nationaliteiten. Die middag werden – onder leiding van onze supervisor – kennismakingsspellen gespeeld en een workshop gegeven over de activiteiten die we op ons project zouden gaan doen. De volgende dag kon dan het werk beginnen!

Toen we dinsdag op de basisschool aankwamen, werden we door heel veel juichende kinderen opgewacht en kregen we een welkomstceremonie bij het schoolhoofd. Dat was bijzonder en mooi om mee te maken. Op deze school hebben we twee weken geschilderd en activiteiten gedaan met de kinderen. Daarnaast zijn we naar het strand geweest, hebben we Cape Coast Castle bezocht, een dansvoorstelling gezien en dansles gehad.

Na twee weken gingen we naar de Hills toe. Daar hebben we hetzelfde werk gedaan als in Cape Coast, hebben we een aantal marktjes en een savannereservaat bezocht. Hier, in de Hills, hebben we ervaren hoeveel luxe we thuis hebben. Daar was het immers douchen met een emmer regenwater en koken op kolen geblazen…

Op beide plekken hadden we een leuk gastgezin. In de Hills leefden we in een gastgezin met een soort binnenplaats waar de hele gemeenschap toegang tot had. Naast de kinderen van het gastgezin zagen we dus ook vaak andere kinderen waar we mee speelden en die ons dingen over Ghana vertelden.

Ik heb in Ghana veel mooie ervaringen beleefd. Het landschap is mooi, de mensen zijn heel erg vriendelijk, er is altijd wel ergens muziek met dansende mensen en nog veel meer. De vriendelijke en vrolijke mensen zal ik nooit vergeten!

Natuurlijk zijn er ook dingen die voor een cultuurshock zorgen. Zo gooien mensen afval op straat en worden kinderen op school geslagen. Maar dat laatste probeert Projects Abroad gelukkig te verminderen. En ze zorgen ervoor dat de stok tenminste niet gebruikt wordt als er vrijwilligers op de school zijn. Daardoor werd er op onze school niet geslagen toen wij er waren.

Het was een reis om nooit te vergeten! En mijn 4 Week Special groep was een gezellige, leuke en fantastische bende! Na een maand stonden we op het vliegveld allemaal te huilen toen we afscheid moesten nemen. Een reis dus om nooit te vergeten en waar nog meer projecten op zullen volgen!

Groetjes,
Elke

Elke Vierwind

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲