You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special Conservation in Kenia door Elsa Bruins

Eindelijk was het dan zover: ik was onderweg naar Kenia! Na een aantal maanden van voorbereiding, spullen kopen en vaccinaties halen trof ik Henriëtte op Schiphol, een meisje uit Noorwegen dat ook de 2 Weeks Special in Kenia ging doen.

Elsa Bruins

’s Avonds kwamen we samen aan op het vliegveld in Nairobi. Met nog twee meisjes uit Frankrijk werden we naar een hostel gebracht om er de eerste nacht door te brengen, waarna we in de ochtend doorreden naar het natuurbehoud & milieu project. Daar kwamen we terecht in een primitief, maar gezellig huisje, waar ik met vijf andere meiden zou slapen. Primitief, want er was alleen warm water van 17-19 uur en elektriciteit van 19-20 uur. Onze groep bestond uit 12 mensen uit Amerika, België, Frankrijk, Engeland en Noorwegen. Samen hingen we onze muskietennetten rond onze bedden en gingen vervolgens een potje voetballen; we leerden elkaar meteen goed kennen.

Onze eerste dag begon om 06.30 uur ’s morgens! Moeilijk opstaan, maar de wandeling door het natuurpark maakte alles goed; wat was het daar onwijs mooi! Net alsof je in een natuurfilm was beland… De enorme blaar op mijn teen nam ik er dan graag bij.

De volgende dag startten we met het werk. We werden verdeeld in twee groepjes en mijn groep ging op zoek naar camera traps. Opnieuw een mooie, maar vermoeiende want hete tocht. De foto’s van de zeven camera’s zetten we over op een laptop, en dan gingen we giraffes spotten! Superleuk, en verder zag ik ook nog buffels, zebra’s en antilopen…

Elsa Bruins

Maar we deden natuurlijk ook nog ander werk. Zo liepen we drie uur lang door het park om planten te verzamelen die we vervolgens moesten identificeren aan de hand van een natuurboek. Niet bepaald erg leuk, vond ik, maar ik heb onderweg toch maar weer twee nijlpaarden gezien! Ook probeerden we vogels te spotten en verwijderden we giftige planten. Daarbij werden we opgeschrikt door een enorm wrattenzwijn dat uit zijn hol tevoorschijn sprong!

Verder deden we ook nog aan fence patrol – een prachtige route met adembenemende uitzichten – en haalden we met machetes al het gras langs het hek weg. Ook een nachtsafari stond op het programma; echt superleuk! We zagen erg veel dieren, maar het mooiste was toch wel de moederhyena met haar drie jongen. En als afsluiter vertrokken we met de jeep naar Gilgil, waar we in een klein dorpje afval ophaalden en bomen plantten aan een schooltje. Wel zo leuk om een keertje met de dorpskinderen om te gaan!

Maar natuurlijk was het niet alleen werken geblazen. Er was ook tijd om lekker in de zon te relaxen én we maakten superleuke uitstapjes. Zo gingen we een keer naar Elsamere, waar we een film zagen en een museumbezoekje deden (gevolgd door een heerlijke lunch met hamburgers!), en naar Nakuru, waar we ons groene Projects Abroad Kenya T-shirt kregen.

Ook heb ik pal op de evenaar gestaan en twee slangen rond m’n nek gehad op de snake farm. Een boottochtje mét krokodil op Lake Baringo en een supersafari in Nakuru National Park mochten niet ontbreken. Nadien kon ik ook flamingo’s en neushoorns aan mijn lijstje met gespotte dieren toevoegen!

Time flies when you're having fun, en het was dan ook veel te snel dat ik weer terug moest naar Nairobi om mijn vlucht te halen. Na het afscheid met iedereen kon de terugreis echt beginnen. Dit was echt een reis om nooit meer te vergeten! Ik heb superleuke mensen ontmoet en vrienden voor het leven gemaakt. En natuurlijk had deze reis ook een aantal dieptepunten, maar de mooie ervaringen zijn toch belangrijker.

Ik ben echt blij dat ik heb kunnen mee werken aan het behoud van het park en de dieren die er leven. Ik zal het land, de mensen en de natuur nooit meer vergeten!

Groetjes,
Elsa

Elsa Bruins

Elsa Bruins

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲