You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in een ziekenhuis in Nepal – door Emily Vandamme

Ik ben al 3 weken terug van Nepal en nog elk uur van de dag zit ik te denken aan al mijn ervaringen die ik er beleefd heb, de prachtige cultuur en de ongelooflijk vriendelijke mensen die ik er ontmoet heb. Ik heb 6 weken doorgebracht in Nepal en het was echt een ‘life changing experience’!

De eerste 4 weken heb ik doorgebracht in het ziekenhuis opgericht door Dr. Shakya. Het ziekenhuis bestaat nog maar twee jaar maar is al uitgerust met een ER, OR, ICU, een special ward, een general ward en charity ward. De dokter vindt dat alle kinderen dezelfde zorg en niveau van behandeling moeten krijgen, of hun ouders nu geld hebben of niet. Daarom heeft de dokter een charity fund opgericht zodat hij alle kinderen kan helpen. Echt ongelooflijk om te zien hoe hij begaan is met alle kinderen! Emily Vandamme In die 4 weken kon ik en 3 andere vrijwilligers de dokter volgen, helpen diagnoses stellen, verbandjes aanleggen, operaties bijwonen en ook helpen tijdens de operaties. Daarnaast hebben we ook het ziekenhuis opgevrolijkt door de muren te schilderen met bloemen, vlinders, vissen, ballonnen en we hebben een nieuwe speelruimte ingericht waar de kindjes kunnen spelen. De gezichten van de kindjes straalden van geluk toen ze het nieuwe speelgoed zagen!

De laatste 2 weken heb ik halftijds doorgebracht in het ziekenhuis en halftijds in een schooltje: Snowland Ranag School. De kinderen leven dag en nacht in de school, ze zijn allemaal afkomstig van verschillende delen van Nepal. Het is echt super om te zien hoe de kinderen (160 kinderen) samenleven op school. De meeste kinderen komen bijna nooit buiten de schoolmuren daarom hebben we met de vrijwilligers geld ingezameld zodat we activiteiten buiten de schoolmuren konden organiseren. De kinderen konden kiezen tussen 3 activiteiten: naar de cinema, gaan zwemmen of een bezoek aan de dierentuin. Ik ben meegegaan met de kindjes die gekozen hadden voor het zwemmen en het was echt een dag om nooit te vergeten! Niemand van de kinderen kon echt zwemmen en toch hebben ze de tijd van hun leven gehad!

Emily VandammeMijn ervaring in Nepal zal ik nooit vergeten, het heeft echt mijn leven veranderd! De mensen die ik ontmoet heb in het ziekenhuis, dokter Shakya met zijn passie om kinderen te helpen, de eeuwig lachende kinderen van Snowlandschool, de gastvrijheid van alle Nepalezen… ze zitten voor eeuwig in mijn hart. Ook de vrijwilligers die ik ontmoet heb zijn vrienden voor het leven geworden. En ik vergeet zeker nooit mijn gastgezin die echt voelde als thuis: Sashi, Raju en hun twee zoontjes Dipta en Diwas. Als je misschien van plan bent om naar Nepal te komen twijfel zeker niet! Het is echt een fantastisch land, prachtige mensen en een ongelooflijke ervaring!

Groetjes, Emily

Emily Vandamme

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲