You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse stagiaire werkt aan mensenrechten kwesties in Kaapstad, Zuid-Afrika

Emma Kakes (19), die HBO rechten studeert, besloot om haar stage uit te voeren op het mensenrechten project van Projects Abroad in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Emma wilde leren over de mensen in Zuid-Afrika en hoe zij hen kan helpen en tegelijkertijd haar vaardigheden ontwikkelen in een buitenlands kantoor. “Ik wilde reizen voor mijn stage, maar ook wilde ik een verschil maken voor de mensen die dat het meest nodig hebben” vertelde ze.

Tijdens haar project werkte Emma aan de juridische zaken van Zuid-Afrika’s armste mensen, waarbij ze leerde hoe anders het is om te werken binnen het rechtssysteem van een derde wereldland. Naast het werken in het kantoor, kreeg Emma de gelegenheid om diverse sociale activiteiten bij te wonen die georganiseerd worden om jonge delinquenten te helpen rehabiliteren en de armen binnen de gemeenschap te voeden.

De verhouding tussen Emma’s ‘veld werk’ en haar werk op het kantoor was 10/90. Ze bracht een groot deel van haar tijd door op het kantoor om te werken aan haar zaken, het contact met de cliënten te onderhouden en hen op de hoogte te houden van hun zaken. “Het was belangrijk om te onthouden dat ik de verantwoordelijkheid had gekregen over het verbeteren van de levens van deze mensen”, zei Emma. De rest van haar tijd besteedde ze aan het helpen van de gemeenschap via de verschillende sociale activiteiten.

Emma Kakes

Emma verbleef bij een lokale familie tijdens haar tijd in Kaapstad. Ze vormde een erg goede band met de familie en spreekt vooral liefdevol over haar “Zuid-Afrikaanse moeder”.

Emma heeft geprobeerd zo veel mogelijk van Kaapstad te verkennen om zo de schoonheid en de vriendelijke sfeer van de bruisende stad te ervaren. Eén van haar mooiste ervaringen in het weekend was een tour langs de West- Kaap, de beroemde Garden Route, die zij aanbeveelt aan alle toekomstige vrijwilligers.

Emma adviseert toekomstige vrijwilligers om naar Zuid-Afrika te reizen zonder te veel angsten en vooroordelen. “Wees niet bang,” zegt Emma, “Veel mensen uit Europa verwachten dat Zuid-Afrika erg gevaarlijk is, maar het is niet zo slecht. Je moet er wel voor open staan” concludeerde ze.

Wij hopen dat vrijwilligers als Emma anderen inspireren om Projects Abroad te helpen met het maken van een verschil, en door dat te doen, zelf een waardevolle ervaring opdoen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Emma Kakes

Emma Kakes

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲