You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Eugénie Mattelaer - Sociale zorg, Sociaal & Samenlevingsproject, Sri Lanka

Eugénie Mattelaer

Het is ongelofelijk hoe gastvrij de bevolking in Sri Lanka is. De lach op iedereens gezicht is iets wat ik nooit zal vergeten. De leraren op de peuterschool zagen ons, de vrijwilligers, als hun dochters na twee weken. In België zal zoiets niet zo snel gebeuren.

Het voelde geweldig om elke ochtend verwelkomd te worden op de peuterschool met 30 stralende lachen. De kinderen hielden van de spelletjes ‘hoe laat is het meneer de wolf’ en zakdoekje leggen. Ongelofelijk om te zien hoeveel energie de kinderen hebben en hoe snel ze nieuwe dingen leren. Je zou denken dat het moeilijk is om met de kinderen te communiceren als je dezelfde taal niet spreekt, maar je gebruikt handen- en voetentaal. Op het begin is dit lastig, maar na een paar dagen heb je het al onder de knie.

Eugénie Mattelaer

Ik vond het gedeelte van het samenlevingsproject ook geweldig! Elke middag gingen we terug naar de peuterschool om muren te verven en een tuin aan te leggen. Het voelde zo bevredigend om het resultaat van ons harde werk aan het einde van de eerste week te zien. Ik heb er echt van genoten toen we ons zelfgeschilderde alfabet gebruikte tijdens een Engelse les.

Het project was de perfecte mogelijkheid om een andere cultuur te ontdekken. Wat is een betere manier om een manier van leven te leren kennen dan te verblijven bij een gastgezin? Je eet iedere dag typische rijst en (pittige) curries, je bekijkt hun routine, je ziet hoe ze elke dag hun gebed uitvoeren… Ik had erg veel geluk met mijn familie. Ze verwelkomde mij en ik voelde mij er thuis, alsof ik echt deel uit maakte van hun gezin.

Een ander mooi aspect van Projects Abroad is dat je jongeren vanuit de hele wereld leert kennen. Je leert dus niet alleen nieuwe dingen over het land waar je verblijft, maar ook van de landen waar je medevrijwilligers vandaan komen. Ik heb waardevolle vriendschappen opgebouwd tijdens deze reis.

Terwijl je hard werkt tijdens de week, onderneem je in het weekend activiteiten. We gingen bijvoorbeeld naar Kandy en bezochten daar de tempel ‘van de tand’ bij de Millenium stichting en we onder andere naar een theefabriek geweest. Zo leer je Sri Lanka op verschillende manieren kennen.

Het team van Projects Abroad nam ons elke stap van de reis mee. Ze sturen je e-mails om je op de hoogte te houden van je reis. Ze waren behulpzaam bij het antwoorden van mijn duizenden vragen, omdat het mijn eerste ervaring was met deze organisatie. Vanaf het moment dat ik werd opgehaald bij het vliegveld tot ik hier weer werd afgezet, er was altijd begeleiding bij aanwezig.

Eugénie Mattelaer

Ze vergezelden je niet alleen naar je accommodatie en project, maar ze werden ook je vrienden. Er was veel interactie met de groep, en samen hadden we veel plezier!

Ik wil dit zeker volgend jaar weer gaan doen en raad een reis met Projects Abroad aan iedereen aan! Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op! Je kunt mijn emailadres opvragen bij Projects Abroad.

Eugénie Mattelaer

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲