You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Studente uit Den Haag brengt haar stage Sportmanagement tot een goed einde in Kaapstad, Zuid-Afrika

Na eindeloos veel positieve verhalen over Zuid-Afrika was Fenne Bominaar (20) vastbesloten om haar stage in Kaapstad te gaan lopen. Als vrijwilliger op het Sportproject van Projects Abroad kon ze haar reisdrang dan ook perfect combineren met haar stage.

Fenne Bominaar

“Ik voelde me helemaal welkom in Kaapstad”, vertelt Fenne. “De mensen waren er veel vriendelijker dan in Nederland, en de kinderen kwamen altijd meteen op me afrennen.” Fenne voelde dat ze heel snel veel leerde over de lokale levensstijl doordat veel mensen met haar wilden praten.

Fenne werkte als assistent-sportleraar op een school voor kansarme kinderen. “Ik had nog nooit op die manier met kinderen gewerkt, maar het was geweldig omdat mijn leerlingen zo enthousiast en open waren”, bedenkt Fenne. “Ik denk dat vrijwilligers erg geapprecieerd worden door zowel de leraren als leerlingen, omdat het grote aantal kinderen soms voor moeilijkheden zorgt.” Daarom ontwikkelde Fenne ook een soort sportbeleid voor de school, dat de leraren kunnen gebruiken om alles beter te organiseren. “Vroeger speelden de kinderen alleen maar voetbal tijdens de sportles, maar door mijn systeem zullen er nu ook spelletjes, oefeningen en zelfs basisvaardigheden op het programma staan”, legt ze uit.

Tijdens deze drie maanden vormde Fenne een hechte band met haar leerlingen. “Ik zal hen nooit vergeten en ik hoop dat ze hun energie en frustraties steeds door sport zullen kunnen uiten en loslaten.” Maar ze heeft ook nieuwe vrienden gemaakt onder de andere Projects Abroad vrijwilligers. “We deden erg veel leuke dingen samen: wandelingen op de Tafelberg, rugbywedstrijdjes, tochtjes naar Cape Point en de Garden Route… te veel om op te noemen!”, lacht Fenne. Verder vond ze het ook fijn om samen met andere vrijwilligers lokale sportwedstrijden bij te wonen. “In Nederland wordt er niet veel rugby of cricket gespeeld, dus het was leuk dat ik vaak naar zo’n matches kon gaan kijken. Wat we ook deden, zolang we allemaal samen waren en ideeën konden delen, hadden we altijd veel plezier.”

Ook bij haar gastgezin voelde Fenne zich helemaal thuis: “Het was geweldig om bij een gastgezin te wonen. Ze gaven ons vaak advies, vertelden over de geschiedenis en de toekomst van Zuid- Afrika én maakten heerlijke maaltijden voor ons klaar!”

Fenne raadt toekomstige vrijwilligers aan om jezelf zo pro-actief en geëngageerd mogelijk op te stellen. “Als je veel wil doen, kan je heel veel doen – it’s all up to you”, besluit ze.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Fenne Bominaar

Fenne Bominaar

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲