You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Natuurbehoud & Milieu, Natuurbehoud project in Senegal door Fleur Fredrix

Wauw! Wat heb ik een toffe tijd gehad!

Fleur Fredrix

Het begon met dat ik na heel veel voorbereiding eindelijk mijn tas kon pakken voor mijn avontuur. Meteen na je inschrijving krijg je je persoonlijke pagina op de website waar allemaal tips staan over cultuur, ziektes, visum, een hele paklijst met wat handig is om mee te nemen en nog veel meer. Als je alles hebt gedaan wat op de site staat hoef je alleen nog maar te wachten en lekker te genieten van het feit dat je een te gek avontuur aan gaat.

Ik zag op tegen de reis van 12 uur in mijn eentje. Gelukkig wel een directe vlucht naar Lima. Toen een overnachting in Lima in hostel Kokopelli en de volgende dag weer 2 uurtjes vliegen naar Puerto Maldonado. Uiteindelijk viel de reis reuze mee. Alles liep op rolletjes en zolang je je maar goed voorbereid en je vluchtschema op zak hebt kan er niks mis gaan. Op het vliegveld Puerto Maldonado staat er iemand van Projects Abroad op je te wachten die je vervolgens naar de haven brengt waar je op de boot gaat. Daar ontmoet je de andere vrijwilligers.

De boottocht is anderhalf uur. Tijd om even bij te komen en te genieten van de prachtige natuur. Het is warm en erg vochtig dus dat is wel even wennen in het begin. Als je aankomt ga je meteen aan de slag. Je begint met een ketting te maken van mensen vanaf de boot naar boven op de trap. Al het voedsel voor heel de week voor dieren en de vrijwilligers is vanuit de stad meegenomen. Dat moet getild worden naar de keuken voor de dieren en de keuken voor de mensen. Daarna word je naar je kamer gebracht en ga je je bed "mugproof" maken door je klamboe op te hangen. Je kamer bestaat uit 2 stapel bedden, een koude douche en een wasbak. Het is primitief maar wel avontuurlijk. Ik kwam aan als enigste meisje maar na 2 dagen kwam er een kamergenootje. De meisjes en jongens bungalows zijn apart van elkaar. De leeftijd verschilt. Ik was als 17 jarige niet eens de jongste. Er waren nog 2 jongens van 16.

Fleur Fredrix

Na het klaarmaken van je kamer kun je chillen tot je rond 6 uur gaat eten. Het eten wordt klaargemaakt door de lokale medewerkers en varieert van rijst tot kip tot aardappelpuree tot gebakken ei. Het is erg lekker! Je moet na het eten je eigen bord en bestek afwassen. Nu heb je tijd om te chillen, film kijken, spelletjes spelen enz. Om 9 uur gaat het licht uit en is het pikdonker. De stroom werkt met een generator. Na 9 uur is het slim om niet meer buiten te lopen, er loopt een wilde jaguar rond die verliefd is op onze vrouwtjes jaguar. En elke avond om 9 uur slapen is ook wel nodig want om kwart over 7 moet iedereen aan het ontbijt zitten en om 8 uur beginnen de ochtend activiteiten. Soms begint een activiteit zelfs om half 7 al.

In de avond na het eten wordt er op het bord geschreven wie welke activiteit doet. Het is erg afwisselend. Je gaat de ene ochtend de dieren voeren, je staat soms 2 uur fruit te snijden en gaat het dan voeren. In de middag ga je bijvoorbeeld naar de canopy van 42 meter hoog in een boom om daar mooie vogels en Macaws te spotten en op te schrijven. De volgende dag ga je naar de plantage om bananentrossen af te hakken en limoenen te plukken om lekkere sap te maken. Dan ga je weer de weg vrijmaken met een machete (een groot kapmes).

Elke vrijdag middag ga je met zijn alle naar Amazonplanet, een toeristenbar met een voetbalveldje en lekkere koekjes, chips, cola en sapjes. In het weekend moet je om 7 uur bij de boot staan als je mee wilt naar de stad. Daar ben je verantwoordelijk voor jezelf, je eigen hotel en eten. Op zondag rond 4 uur gaat de boot weer terug. Zorg dat je op tijd bent! Ik ben met de vrijwilligers een dagje weggeweest naar het Sandoval meer. Een tocht van 2 uur door modder lopen en dan op de boot het meer op. Heel leuk en gezellig.

Fleur Fredrix

Eén dag was erg bijzonder. We mochten 5 slingerapen vrijlaten. Een prachtig moment. Andere activiteiten zijn kooi verrijking. Je gaat leuke dingen maken voor in de kooi van de dieren. Er zijn vaak biologen die kikkers, slangen, vlinders en andere beesten onderzoeken. Dit zijn soms wandelingen van 3 uur. Erg vermoeiend maar zeker leuk en mooi. Je leert er ook veel van. Ook doe je soms een nachtwandeling en ga je in de nacht op pad. Spannend!! Daar kom je slangen, spinnen, schorpioenen, rupsen en veel meer nachtdieren tegen.

Op het project zelf heb je geen wifi! Dat word dus afkicken :) Heerlijk vond ik eigenlijk. Ik ben één maand geweest en die is voorbij gevlogen. Het is elke dag hard werken maar daar krijg je ook heel veel gezellige avonden, heel veel nieuwe vrienden, leuke momenten met de dieren en een geweldige ervaring voor terug! Dit avontuur had ik zeker niet willen missen! Ik ben er zoveel zelfstandiger en zelfverzekerder van geworden en omdat ik de enige Nederlandse was heb ik mijn Engels enorm verbeterd! Ik was heel erg aan het twijfelen omdat ik het reizen ernaartoe toch wel eng vond. Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan. En ik heb er geen moment spijt van gehad! Dus als je twijfelt... gewoon doen!!

Fleur Fredrix

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲