You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sport in Zuid-Afrika geschreven door Florien Santing

Sport in Zuid-Afrika

Mijn reis naar Kaapstad was een droom die voor mij uitkwam. Ik was eindelijk oud genoeg om de reis te maken. Ik heb 4 weken sportles gegeven op een basisschool. Een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Toen ik aankwam in Kaapstad op het vliegveld werd ik opgehaald door een taxichauffeur die voor Projects Abroad werkt. Ik maakte kennis met mijn gastgezin en kreeg een warm welkom van mijn gast moeder. Na een aantal uur kwamen de andere vrijwilligers ook terug van hun project en maakte ik ook automatisch kennis met mijn huisgenoten. De volgende dag ging ik naar mijn introductie. Ik kreeg alle ins en outs van mijn project en Kaapstad te horen. Veel informatie, maar nuttig. Maar ik kon mijn project volgende week maandag niet starten. De school was namelijk nog dicht, daarom ben ik voor een paar dagen naar het prachtige strand gegaan in Muizenberg. Ik heb leren surfen en dat was eigenlijk ook wel erg tof!

Sport in Zuid-Afrika

Woensdag ben ik begonnen met mijn werk. Het was geen lange reis voor mij. Eigenlijk gewoon een wandeling van 10 minuten. Ik had meteen een klas. Ik vond het prima, maar ik had er wel meteen wat creativiteit bij nodig. De klassen waren groot, de kinderen zijn verschillend en lessen duurde een half uur. De eerste week was ik alleen. Daarom splitste ik de klas op, jongens en meisjes. De jongens gingen voetballen en de meisjes gingen andere spelletjes doen. De dag duurde van 08h30-15h00. In de tweede week werd ik vergezeld door een andere vrijwilliger. Samen bespraken we wat we gingen doen en hoe we de lessen in gingen vullen. In de laatste week waren we met drie mensen. Dit gaf voor ons ruimte om de kinderen nieuwe spelletjes te leren, zoals honkbal. Wat ze erg leuk vonden! Sportles geven was een geweldige ervaring. Ik vond het leuk om te doen. En ik was niet de enige. Ook de kinderen vonden het leuk dat je er was. Na de eerste week kon ik al niet meer op het schoolplein lopen in de pauzes, want de kinderen wilden een knuffel, een praatje maken of aan je haar zitten.

Naast je werk heb je natuurlijk ook nog je vrije tijd. In die vrije tijd heb ik zoveel mogelijk proberen te doen met vrienden. Uiteraard ben ik bovenop de Tafelberg geweest. Daarnaast heb ik ook een prachtige zonsondergang gezien met daarbij een prachtig uitzicht over Kaapstad. En ben ik 3 dagen op safari geweest, waarin ik ook heb gebungeejumpt! Dit zijn slechts een paar dingen die ik heb ondernomen tijdens mijn reis.

Een reis zoals deze moet je dan ook zeker maken. Je maakt vrienden, je ziet prachtige beelden waarvan je eerst dacht dat die alleen in een reisgids bestonden, je doet fantastisch/eervol werk en het allerbelangrijkste je zult deze ervaring nooit vergeten! Ik heb deze reis gemaakt in de zomervakantie voor een maand. En het is een absolute aanrader!

Florien Santing

Florien Santing

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲