You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Public Health in Jamaica door Frederique Bruijn

Jongerenreis Public Health in Jamaica

Van 15 juli tot 29 juli heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Jamaica. Ik was al een tijdje aan het nadenken over vrijwilligerswerk en via een vriendin ben ik toen bij de organisatie Projects Abroad uitgekomen. Omdat ik later misschien medicijnen of iets anders in de richting van gezondheid wil gaan studeren wilde ik het liefste iets wat daarmee te maken had doen. Op de website van Projects Abroad zag ik dat er speciale jongerenreizen bestonden waarbij je medische hulp kon verlenen. Jamaica leek mij een leuk land om dit te doen aangezien ik er nog nooit was geweest en de beschrijving op de site mij erg aantrok.

"Ik kwam midden in de nacht aan, maar alsnog werd ik met open armen ontvangen."

Toen ik aankwam in Jamaica werd ik meteen naar mijn gastgezin gebracht: de Stewarts. Ik kwam midden in de nacht aan, maar alsnog werd ik met open armen ontvangen. Ik zat samen met acht andere meisjes van mijn leeftijd, die uit verschillende landen kwamen, voor twee weken bij de Stewarts. Ms. Stewart maakte de beste pannenkoeken voor ontbijt en kon echt heerlijk koken! Het was erg leuk om verschillende Jamaicaanse gerechten, zoals breadfruit en aqui en saltfish te proeven. Gedurende de twee weken ben ik erg goed bevriend geraakt met de anderen en het voelde echt als een grote familie.

Jongerenreis Public Health in Jamaica

"Iedere ochtend werden we om acht uur opgehaald door een bus die ons naar het Projects Abroad kantoor bracht."

Daar moesten we dan even wachten op onze driver, Shane, die ons altijd naar de bestemming voor het werk bracht. Het werken duurde meestal van 10 uur tot ongeveer 3 uur. Daarna haalden we soms een ijsje of een smoothie met de supervisors en werden we naar huis gebracht waar we rond 8 uur avondeten hadden. Soms gingen we ook even uitrusten bij een zwembad in Mandeville. De avonden waren erg gezellig met de andere vrijwilligers. We speelden vaak kaartspelletjes en leerden elkaar erg goed kennen.

"We berekenden hun ademhaling, hartslag, bloeddruk, temperatuur en bloedsuikergehalte."

De eerste drie dagen van het vrijwilligerswerk hebben ik en de andere medische vrijwilligers een EHBO-cursus en examen gehad. Dit was erg interessant en leuk om te leren voordat we echt gingen werken met patiënten. We hebben op een aantal dagen verschillende wijken van Mandeville bezocht en de inwoners daarvan kunnen onderzoeken. We berekenden hun ademhaling, hartslag, bloeddruk, temperatuur en bloedsuikergehalte. Ik vond het erg leuk om dit te doen aangezien de mensen heel erg vriendelijk en dankbaar waren tegenover ons. We hebben dit ook gedaan in een opvang voor ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dit was erg indrukwekkend en moeilijk omdat sommigen niet mee wilden werken of echt heftige mentale stoornissen hadden. Onze supervisor, Samantha, was altijd bij ons en hielp ons als we niet wisten hoe we met sommige patiënten om moesten gaan.

"Mijn beste ervaring tijdens het project was vooral het leren kennen van heel veel mensen."

We maakten vaak een praatje met onze patiënten en die vonden het erg leuk om te horen waar wij vandaan kwamen en leerden ons dingen over de Jamaicaanse cultuur en keuken. Sommigen vertelden ook over moeilijkheden thuis, waardoor we soms diep werden geraakt. Maar uiteindelijk was altijd iets waardoor we ze konden opvrolijken. Verder was het weekend echt enorm leuk. We zijn naar de YS Falls Jamaica gegaan, heerlijk op verschillende strandjes gelegen en geshopt op een kunstmarkt. Het was fijn om zo even tot rust te komen van de bijzondere ervaringen van de eerste werkweek.

"Ik kan iedereen die nadenkt over vrijwilligerswerk aanraden om het in Jamaica te doen."

De inwoners zijn allemaal super vriendelijk, de accommodatie is top en het is geweldig om zo goed bevriend te raken met de andere vrijwilligers. Ik heb veel mooie herinneringen en vrienden overgehouden aan deze reis die ik voor altijd bij me draag. Verder heeft het me ook erg geholpen met het spreken van Engels. Jamaica is een geweldig land en ik hoop dat ik er ooit nog terug kan komen! Bedankt Projects Abroad voor deze geweldige reis!

Frederique Bruijn

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲