You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Lesgeven in Argentinië geschreven door Frederique de Jong

Hoe ga ik dit verhaal nou beginnen? Hoe ga ik alles vertellen? Nou laat ik maar gewoon beginnen met het feit dat mijn tijd in Argentinië echt helemaal geweldig was. Ik heb zo ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen waar ik zoveel van heb geleerd.

Lesgeven in Argentinië geschreven door Frederique de Jong

Als ik terug denk aan hoe ik was voordat ik weg ging, zie ik ook in hoe erg ik mijzelf ontwikkeld heb als persoon gedurende mijn periode in Zuid-Amerika.
Eigenlijk best onzeker en vooral zonder verwachtingen stapte ik 27 maart het vliegtuig in. En alleen dat ik me voelde, ‘waar ben ik in godsnaam aan begonnen?!’ was de grote vraag die door mijn hoofd ging.

Natuurlijk helemaal versleten van de lange reis kwam ik aan, bij een totaal nieuwe familie. En gezellig dat ze waren. Ik dacht alleen maar: ik wil slapen!!
Want dan heb je 20 uur niet geslapen, ben je dood op, mis je je ouders en familie eigenlijk al heel erg en moet je ook nog eens gezellig, in het Spaans, tegen je gast gezin praten?! Hoe ga ik dit overleven..
Gelukkig begrepen de Alvarados (mijn gastgezin) erg goed dat ik niet zoveel zin had in een ‘gezellig babbeltje’, en lieten ze me lekker uitrusten.

De eerste weken, was ik eigenlijk constant moe. Mijn hersenen maakte overuren door al die nieuwe dingen. Spaans spreken vond ik überhaupt al lastig, maar als je dan voor een klas van 40/50 schreeuwende scholieren staat die veel vragen voor je hebben, is het echt heel lastig om er ook maar iets wat lijkt op goed Spaans uit te krijgen. Gelukkig werd ik ontzettend goed begeleid door Projects Abroad en hebben de lokale docenten mij erg goed geholpen! Wat waren het allemaal lieve mensen, die Argentijnen!

Lesgeven in Argentinië geschreven door Frederique de Jong

Naast de fijne docenten en de lieve leerlingen die mij iedere dag een warm gevoel gaven als ik op school kwam, was het vooral mijn gast gezin die mij zo erg het gevoel gaf dat ik in hun familie thuishoorde. Zij waren echt een familie voor mij en hebben mij zoveel geleerd en laten zien van hun prachtige land.

Veel van mijn vrije dagen en weekenden heb ik tijd doorgebracht met mijn gast gezin. We maakte dagtripjes naar plaatsjes in de buurt, maar ik ben ook mee geweest op familie bezoekjes! Zo bijzonder om een cultuur op deze manier mee te maken. Ik was wel vaker in andere delen van de wereld geweest dan Europa, maar nog nooit heb ik een cultuur op deze manier leren kennen. Ik moet ook zeggen, dat ik door mijn weken in Argentinië ook zoveel respect heb gekregen voor de mensen en het land!

Naast de uitstapjes met mijn familie heb ik ook wat reisjes gemaakt met andere vrijwilligers van Projects Abroad! Iguazu, Buenos Aires, Santiago de Chile, Mendoza.. Als ik er zo over nadenk heb ik zoveel gezien in een relatief korte tijd! Wat de grootste indruk op mij heeft gemaakt zijn zeker de Iguazu watervallen. Als ik iets moet aanraden waar je heen moet als je de kans krijgt zijn het die watervallen wel! Wat een bijzonder gevoel kreeg ik toen ik die gigantische watervallen zag!!

Maar ik heb natuurlijk ook wel andere dingen gedaan dan alleen maar reisjes maken en uitstapjes! Het heet niets voor niets vrijwilligersWERK toch? ;)

Lesgeven in Argentinië geschreven door Frederique de Jong

Het project vond ik echt top. De eerste tot en met de zesde klas van de middelbare school heb ik les gegeven en wat was het fijn om met de leerlingen te werken. Natuurlijk, moet ik ook zeggen, waren er ook dagen dat ik een aantal leerlingen echt aan hun haren door het lokaal wilde sleuren omdat ze weer eens het bloed onder mijn nagels vandaan haalde door totaal niet naar me te luisteren. Maar dit was echt niet zo heel vaak, en vooral echt niet zo heel erg. Het grootste gedeelte van de tijd waren de leerlingen echt super lief en luisterde ze goed! Vooral de jongere leerlingen stonden echt te springen om weer Engels te krijgen van Miss Freddie! Dit vond ik zo gaaf, en het gaf vooral zo ontzettend veel voldoening. Al die uren die ik in het vrijwilligerswerk heb gestoken, alle moeite die ik heb gedaan, werd echt 100% terug betaald door de voldoening die ik kreeg tijdens en vooral aan het eind van mijn periode in Argentinië! Ik heb zoveel lieve briefjes en kaartjes gekregen die ik nu nog steeds af en toe lees.

Lesgeven in Argentinië geschreven door Frederique de Jong

Het is nu bijna 4 maanden geleden sinds ik terug kwam uit Argentinië, maar ik denk nog bijna iedere dag aan mijn tijd daar. Niets liever zou ik willen dan even terug gaan! Even kijken hoe het is met alle leerlingen van de school, en vooral even mijn gast moeder nog een keer een dikke knuffel geven!
Ik mis Argentinië heel erg, maar ik weet zeker zodra ik de tijd (en vooral eigenlijk het geld..) heb, ik terug ga!

Ik moet overigens wel, ik heb het namelijk beloofd aan iedereen daar!!! En beloofd is beloofd!

Frederique de Jong

Frederique de Jong

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲