You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Businessproject in China door Gilles Krantz

Tijdens mijn tussenjaar wilde ik iets meer doen dan gewoon gaan reizen. En dus koos ik ervoor om drie maanden lang vrijwilligerswerk te gaan doen in China. Ik werd geplaatst op een businessproject, omdat ik later graag een carrière wil opbouwen in consultancy, finance of real-estate. Ik kwam terecht bij een bedrijf dat bouwmaterialen verkoopt aan projectontwikkelaars en designers.

De eerste weken leerde ik het bedrijf, haar werking en doelstellingen beter kennen en moest ik vooral de online database met materialen aanvullen. Daarvoor ging ik op zoek naar zo veel mogelijk informatie over de materialen, zoals hun veiligheidsratings, productkeuzes, milieucertificaten etc. Vervolgens discussieerde ik met mijn collega’s over de website, en wanneer we het eens waren geworden gaven we onze beslissingen door aan het IT-team, die de veranderingen dan doorvoerde in de database.

Na vijf weken verplaatste mijn baas me naar het sales & marketing team. Daar bestond mijn werk eruit om architectuur- en designbureaus te bellen om te kijken of ze geïnteresseerd waren in één van onze trainingsessies over milieubewust bouwen. Zelf woonde ik ook een aantal van die trainingen bij en zo leerde ik dat ook dit een marketing product was. Afgezien van dat maakte ik ook nieuwsbrieven over onze producten die naar al onze contacten gestuurd werd.

Mijn ervaring op dit project was erg goed, want ik kwam naar Shanghai met het doel om ervaring op te doen, en dat is precies wat ik deed. Je moet wel bereid zijn om hard te werken, want dit project bij dit bedrijf was – vergeleken met een aantal andere – zwaar werk. Wat ik nu vooral fijn vind, is dat ik dit bedrijf mee heb helpen opbouwen, en dat is een fantastisch gevoel!

Groetjes,
Gilles

Gilles Krantz

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲