You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Hartger Welling - Natuurbehoud & Milieu in Zuid-Afrika

Hallo allemaal,

Hartger Welling

Mijn naam is Hartger Welling, 20 jaar, studeer in Groningen en ik heb het Natuurbehoud & Milieu project in Zuid-Afrika voor 4 weken met ontzettend veel plezier gedaan.

Voor mij waren er verschillende redenen om te kiezen voor het Natuurbehoud Project, maar de belangrijkste was dat ik van kleins af aan al een voorliefde heb gehad voor (wilde) dieren en dus iets wilde bijdragen aan het behoud ervan. Verder was ik al een aantal keer met mijn ouders in Afrika geweest en verliefd geworden op het continent en haar mensen. Dit laatste gaan jullie gegarandeerd ook ervaren als jullie kiezen voor dit project!

Hartger Welling

"Maar het belangrijkste om te benoemen is dat er een geweldig lieve Afrikaanse staff dag en nacht voor je klaar staat om je te helpen."

Het kamp is van alle gemakken voorzien, maar je moet geen 5 sterren lodge verwachten. Het is basic, maar schoon en goed! Onder basic versta ik stromend drinkwater, douches, wc’s en de mogelijkheid om je elektronica op te laden. Verder staan in de tenten bedden, die prima zijn! Maar het belangrijkste om te benoemen is dat er een geweldig lieve Afrikaanse staff dag en nacht voor je klaar staat om je te helpen.

Hartger Welling

Er wordt 2 keer per dag vers voor je gekookt door chef Jane ( en ja Jane kan waarschijnlijk beter koken dan je moeder). Tot slot wordt de afwas gedurende de werkweek gedaan en wordt er elke dag schoongemaakt. In het weekeinde krijgt een gedeelte van de staff vrij af en moet je wel wat kleine huishoudelijke taken doen.

"Maandag tot en met vrijdag wordt er gewerkt en in het weekeinde kan je relaxen en is er tijd voor ontspanning."

Hartger Welling

De weekindeling ziet er eigenlijk hetzelfde uit als bij ons in Nederland: Maandag tot en met vrijdag wordt er gewerkt en in het weekeinde kan je relaxen en is er tijd voor ontspanning. Dat betekent overigens niet dat je gedurende de werkweek alleen maar aan het werken bent, integendeel de ochtenden bestaan vaak uit fysiek werk. Dan kan je denken aan dammen bouwen, gaten graven voor drinkplaatsen, anti-stroopacties, hekwerk verwijderen of een baobab boom voorzien van bescherming. In de middag na de lunchpauze is het wat meer relaxt en doe je ofwel een safari of een census van vogels, krokodillen of zoogdieren.

"Mijn beste ervaring tijdens het project is het uitstapje naar Limpopo lipadi geweest."

Hartger Welling

Het was een lange autorit om in dit park te komen, maar het was het allemaal waard. We gingen te voet door de bush neushoorns tracken. Voor ons was het ongeveer 3 uur wandelen tot dat je de neushoorns zag. Maar jeetje, ongelofelijk bijzonder om die beesten van ongeveer 10 meter afstand te zien.

"Voor mij was deze maand de mooiste maand uit mijn leven en dat zeg ik niet omdat ik gevraagd ben om dit stuk te schrijven."

Hartger Welling

Het was het gewoon echt! Je bent totaal van de wereld af, midden in de bush en hebt nauwelijks internet tot je beschikking voor een maand. Compleet anders dan in onze Westerse maatschappij, maar juist dat maakt het zo mooi!

"Nog een paar tips:"

Neem een goed boek mee, warme kleren als je in de winter gaat (let op zomer en winter zijn omgedraaid in vergelijking met Nederland) en geniet vooral van je tijd in Afrika!

Hartger Welling

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲