You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jarrish Ramcharan - Sociale zorg, Sociaal project, Madagaskar

Jarrish Ramcharan – Sociale zorg, Sociaal project, Madagaskar

Jarrish Ramcharan

Salama! Mijn naam is Jarrish Ramcharan. In oktober heb ik besloten om samen met een vriendin vrijwilligerswerk te gaan doen in Madagaskar. Na een aantal maanden geld ingezameld te hebben, was het op 1 juli 2016 eindelijk zover... we vertrokken voor vier weken naar Andasibe!

Eenmaal aangekomen bij de gastfamilie werden we direct warm welkom geheten door mama Bosy en enkele andere leden van de familie. Na een dagje bijkomen, begon het echte werk op maandag. Met een grote groep vrijwilligers vertrokken we iedere morgen naar school. We gaven les op twee basisscholen in Andasibe. De lessen liepen uiteen van het alfabet en de cijfers voor de allerkleinste, tot Frans, Engels en rekenen voor de iets oudere kinderen. Soms hadden we wel zestig kinderen tegelijk in de klas!

Jarrish Ramcharan

Rond het middaguur keerden we meestal terug naar de gastfamilie om te lunchen (meestal rijst met groente). De sfeer aan tafel met alle vrijwilligers was supergoed. Na de lunch keerden we met z’n allen weer terug naar school om sportieve en creatieve activiteiten te doen met de kinderen. Het was ongelooflijk hoe meer dan honderd kinderen je aandacht vragen, aan je komen hangen, je hand willen vasthouden en spelletjes willen spelen. Het geeft veel voldoening en na een paar dagen kennen de meeste je naam. Na het werk, uitgeput en wel, keerden we terug naar het gastgezin om een douche te nemen en om wat te ontspannen. Ik heb een enorm leuke tijd beleeft met alle vrijwilligers. Bijna iedere avond speelden we kaartspellen en een keer in de week organiseerde Projects Abroad een culturele avond, met typisch Malagassische muziek en dans. Dat was prachtig!

Jarrish Ramcharan

Ik zal de gastfamilie nooit vergeten. Het voelde als een echte familie en ze deden er dan ook alles aan om je op je gemak te laten voelen. Ik denk dat ik nog nooit zulke aardige mensen heb ontmoet. De familie waardeert het erg als je betrokken bent bij ze. Ze probeerden ons een beetje Malagasi te leren en ik heb ze een paar woorden Nederlands geleerd. Als je deze bestemming gaat bezoeken, vergeet dan ook zeker niet om een kijkje in de authentieke keuken te nemen. Daar is het altijd gezellig en je kunt er zelfs helpen koken.

Alles bij elkaar, de vier weken die ik in Andasibe heb doorgebracht waren werkelijk waar onvergetelijk. Ik heb enorm veel leuke mensen ontmoet, ik het veel vrienden gemaakt en het belangrijkste, ik heb echt iets betekend voor de kinderen hier. Buiten dat ik er zelf veel van geleerd heb, is dit een van de geweldigste ervaringen die ik heb ooit heb meegemaakt. Ik ga dan ook zeker overwegen om terug te keren naar dit prachtige land met deze prachtige mensen!

Jarrish Ramcharan

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲