You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Pro Social Worker Jeanny Van Reuth in Bolivia

Projects Abroad PRO is een onderdeel van Projects Abroad dat met professionele vrijwilligers werkt. Het doel hiervan is de uitwisseling van kennis en vaardigheden te promoten in gebieden waar de hulp van PRO vrijwilligers echt nodig is.

Dit is het verhaal van Jeanny Van Reuth, een sociaalwerkster uit Nederland, die voor de tweede keer op bezoek kwam in Bolivia, maar deze keer als vrijwilliger. Omdat Jeanny zich had gespecialiseerd in het werken met verslaafden en patiënten met het Borderline syndroom, mocht ze aan de slag in het San Juan de Dios Psychiatrisch Instituut.

Pro Social Worker Jeanny Van Reuth in Bolivia

Dit instituut biedt psychiatrische hulp, rehabilitatie programma’s voor alcohol- en drugsverslaafden, familie counseling en Jeanny kon van het begin werken bij de Social Work Unit.

Haar grootste bijdrage was het trainen van het lokale personeel en hen bijleren over de nieuwe technieken om op een optimale manier om te gaan met emoties. Het belangrijkste doel was mensen, voornamelijk drugs en alcoholverslaafde, die het moeilijk vinden om te gaan met hun emoties te begeleiden. Hun emoties gaan vaak over in negatieve gevoelens wat kan zorgen voor problemen in hun dagelijks leven

Ze begon eerst met het vertalen van documenten van het Nederlands naar het Spaans, nadien schreef ze een work paper en uiteindelijk organiseerde ze enkele workshops om deze inhoud te implementeren. Het was zeker niet gemakkelijk, maar het personeel van San Juan de Dios leerde al snel wat de voordelen van deze aanpak waren en verwelkomde het nieuwe concept. Goed gedaan Jeanny!

Klik hier als je meer informatie wilt over het vrijwilligersproject in dit verhaal.

Jeanny Van Reuth

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲