You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Pro Social Worker Jeanny Van Reuth in Bolivia

Projects Abroad PRO is een onderdeel van Projects Abroad dat met professionele vrijwilligers werkt. Het doel hiervan is de uitwisseling van kennis en vaardigheden te promoten in gebieden waar de hulp van PRO vrijwilligers echt nodig is.

Dit is het verhaal van Jeanny Van Reuth, een sociaalwerkster uit Nederland, die voor de tweede keer op bezoek kwam in Bolivia, maar deze keer als vrijwilliger. Omdat Jeanny zich had gespecialiseerd in het werken met verslaafden en patiënten met het Borderline syndroom, mocht ze aan de slag in het San Juan de Dios Psychiatrisch Instituut.

Pro Social Worker Jeanny Van Reuth in Bolivia

Dit instituut biedt psychiatrische hulp, rehabilitatie programma’s voor alcohol- en drugsverslaafden, familie counseling en Jeanny kon van het begin werken bij de Social Work Unit.

Haar grootste bijdrage was het trainen van het lokale personeel en hen bijleren over de nieuwe technieken om op een optimale manier om te gaan met emoties. Het belangrijkste doel was mensen, voornamelijk drugs en alcoholverslaafde, die het moeilijk vinden om te gaan met hun emoties te begeleiden. Hun emoties gaan vaak over in negatieve gevoelens wat kan zorgen voor problemen in hun dagelijks leven

Ze begon eerst met het vertalen van documenten van het Nederlands naar het Spaans, nadien schreef ze een work paper en uiteindelijk organiseerde ze enkele workshops om deze inhoud te implementeren. Het was zeker niet gemakkelijk, maar het personeel van San Juan de Dios leerde al snel wat de voordelen van deze aanpak waren en verwelkomde het nieuwe concept. Goed gedaan Jeanny!

Klik hier als je meer informatie wilt over het vrijwilligersproject in dit verhaal.

Jeanny Van Reuth

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲