You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jessy de Rond – Mensenrechten project in Tanzania

De keuze voor Tanzania was snel gemaakt. Ik ben iemand die keuzes vooral maakt op gevoel en mijn gevoel zei: Tanzania! Wauw, wat ben ik achteraf blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Het is een prachtig land met zoveel mooie natuur en zo een rijke cultuur. Ik ben maar 5 weken in Arusha geweest, maar oh wat voelde ik me daar thuis. Laten we bij het begin beginnen.

“Toen ik in Tanzania aankwam werd ik direct met open armen ontvangen.”

Jessy de Rond

Je bent na een lange vlucht natuurlijk moe en ook nog eens super zenuwachtig, dus het was enorm fijn om zo vriendelijk en goed begeleid te worden bij aankomst. Over de staff van Projects Abroad kan ik alleen maar positief praten. Je kunt ze altijd bereiken en staan altijd direct voor je klaar. Je merkt echt dat de tevredenheid van de vrijwilligers voor hen voorop staat.

“Ook over het mensenrechten project was ik positief verbaasd.”

Jessy de Rond

Ik had niet verwacht zoveel te kunnen betekenen in zo een korte tijd. Hoe dankbaar de vrouwen en kinderen zijn waar je mee werkt is iets wat me altijd bij zal blijven. We werkten van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5 en altijd was er genoeg werk te doen. Elke dag gaven we presentaties aan verschillende groepen vrouwen over verschillende onderwerpen zoals huiselijk geweld, FGM, erfrecht etc. De leergierigheid en dankbaarheid van de vrouwen gaf mij iedere dag weer energie om hen te helpen.

“Ondanks dat dit erg emotioneel kan zijn is het wel enorm belangrijk werk en de voldoening die je hebt als je een kind vrij krijgt is zo bijzonder.”

Daarnaast werk je ook nog met kinderen die terecht komen in Arusha Juvenile Centre. Sommige kinderen zijn zo jong en onschuldig, dus er waren tijden dat ik hier erg verdrietig van werd. Ondanks dat dit erg emotioneel kan zijn is het wel enorm belangrijk werk en de voldoening die je hebt als je een kind vrij krijgt is zo bijzonder. Het gevoel dat een kind die nacht weer thuis in zijn/haar eigen bed slaapt omdat jij hem/haar hebt geholpen. Het gevoel wanneer de lokale vrouwen voor je zingen omdat ze zo dankbaar zijn voor wat je ze hebt geleerd. Dat zijn de dingen waar je het voor doet, wat mij bijzonder gelukkig maakte.

Jessy de Rond

“Het land is ook zeker de moeite waard, ieder weekend was er genoeg te doen en te zien.”

De cultuur is zo anders en bijzonder om te zien. Het is zo bijzonder om te zien hoe anders de mensen daar leven en wat hun gebruiken zijn. Ik heb ervaren hoe gastvrij en vriendelijk de lokale bevolking is. Deze cultuur ervaren was voor mij een van de hoogtepunten van het land. Ik ben op safari gegaan, waar ik zoveel prachtige dieren van zo dichtbij heb mogen zien. Daarnaast heb ik nog veel meer mooie dingen gezien zoals hot springs, een Masaai dorp, de waterval bij Mount Meru en hoe het eraan toe gaat op een koffieplantage. Er zijn voldoende andere vrijwilligers waar je in het weekend leuke dingen mee kunt gaan doen!

“Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet die ik nog iedere dag mis!”

Daarbij kom ik op het volgende onderwerp: de enorm bijzondere vrijwilligers vanuit allerlei verschillende landen. Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet die ik nog iedere dag mis! Je leert elkaar zo goed kennen in een korte tijd. We waren met een groep van ongeveer 25 vrijwilligers. Ieder zijn/haar eigen persoonlijkheid en eigen verhaal. Zoveel verschillende culturen bij elkaar.

De periode in Tanzania was zonder twijfel de beste tijd van mijn leven. Wat baalde ik toen mijn tijd erop zat en wat wens ik vaak dat ik weer even terug was. Het had van mij zoveel langer mogen duren.

Groetjes,

Jessy de Rond

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲