You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilliger Jet Bessem is dankzij initiatief en passie een waardevolle aanwinst voor school in Kaapstad

Jet Bessem, 18 jaar, sloot zich voor 2 maanden bij ons aan om les te geven op een basisschool in Kaapstad, Zuid-Afrika. Jet was een van de eerste vrijwilligers op de school, en heeft met haar initiatief bewezen een geweldig verschil te kunnen maken.

Jet Bessem - South Africa

De school waarop Jet heeft lesgegeven ligt in een van de armere buurten van Kaapstad, en lerarentekort in Zuid-Afrika is een nationaal probleem. Publieke scholen hebben klassen van rond de 40 kinderen en er is weinig ruimte voor persoonlijke aandacht.

Jet begon als assistent van de leraar om vragen te beantwoorden en kinderen persoonlijke hulp te geven. Vervolgens is Jet haar eigen lessen gaan geven in rekenen en wetenschappen. Na een tijdje kon Jet zelf aangeven wanneer ze les wilde geven en kreeg ze veel steun van de leraren op de school. Toen Jet erachter kwam dat een deel van de kinderen een leesachterstand hebben, zette ze een leeskring op. Jet nam kinderen in groepjes om ze extra lessen in lezen te geven, en ze gebruikte spelletjes om het creatief en interactief te maken.

Jet is een enorme bijdrage aan de school gebleken. De kinderen hebben zich in korte tijd aan haar gehecht en met passie en interesse heeft ze de kinderen ontzettend veel kunnen leren. De leeskring is een geweldig initiatief, en dankzij Jet maken de kinderen een waardevolle ontwikkeling mee. Zelf heeft Jet geleerd pro-actief te zijn in het ontdekken van problemen, creatief in het oplossen daarvan en met passie en initiatief hulp te bieden waar nodig.

Jet Bessem - South Africa

Vrijwilligers als Jet hebben een grote impact op een school, omdat zij met veel jonge energie en kennis een klein maar waardevol stukje innovatie meebrengen. Met haar initiatief is Jet een groot voorbeeld voor andere vrijwilligers gebleken, en heeft ze de harten van de kinderen op haar school gestolen. Nog iedere dag zijn wij en de school dankbaar voor haar aanwezigheid.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Jet Bessem

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲