You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal project in Tanzania door Joleen Kappelle

Vroeger, toen ik nog een stuk jonger was, zei ik altijd: “als ik later ‘groot’ ben ga ik kindjes helpen in een Opvangtehuis in een arm land”. Nou, vorig jaar zomer heb ik deze droom laten uitkomen! Ik ben namelijk voor 6 weken naar Arusha in Tanzania geweest om daar te helpen in twee weeshuizen voor kinderen.

Omdat ik het toch allemaal wel spannend, best eng en nieuw vond ben ik eerst twee weken met een 2 Week Special mee geweest. Tijdens die weken hebben we een playground gemaakt bij het weeshuis Tumaini en hebben we natuurlijk lekker met de kids gespeeld. Daarna zijn we ook een dagje naar het Good Hope Orphanage geweest, waar we het land vrijmaakten zodat de kinderen meer ruimte hadden om te spelen.

Maar er was natuurlijk ook tijd om dingen van Arusha zelf te zien. Zo zijn we naar een snakepark geweest, hebben we een wandeling naar de Mushi watervallen gemaakt, een Masaai stam bezocht, een bezoekje gebracht aan een school die volledig gerund wordt door vrijwilligers van Projects Abroad, naar de hotsprings geweest, en natuurlijk lekker gewinkeld op de Masaai markt.

Ik sliep in een huis met vier andere vrijwilligers: 2 jongens en 2 meisjes. Een paar huizen verderop sliepen nog andere meisjes. Het was heel gezellig om met mensen van allemaal verschillende nationaliteiten op te trekken. Zo werkte ik op het Sociaal Project met mensen uit de USA, Engeland, Dubai, Frankrijk en China.

Uiteindelijk zijn de twee weken omgevlogen omdat ik zoveel leuke en vooral goede dingen deed. Door het bouwen van de playground had ik echt het gevoel van: “wow, dit hebben wij neergezet met z’n allen!” Na die twee weken gingen de meeste mensen uit mijn groep weer naar hun thuisland terug, maar ik had er nog lang niet genoeg van en bleef samen met een ander meisje, Loran, nog wat langer.

De volgende weken zaten we samen in een vrijwilligershuis met mensen van over de hele wereld, zoals uit Oostenrijk, USA, Frankrijk, Duitsland en Schotland. Daar heb ik geholpen in een weeshuis voor kinderen van 0-3 jaar. Dit was ontzettend leuk omdat je lekker met de kindjes kon spelen en ook een extra hand was voor de moeders daar. Daarna heb ik ook nog geholpen in Tumaini, een Opvangtehuis voor kinderen van verschillende leeftijden. Tegenover Tumaini bevond zich het vrijwilligershuis waar ik sliep en tussen de middag en ‘s avonds ging eten.

Joleen Kappelle

In mijn laatste twee weken was het erg leuk dat de kinderen vakantie hadden, en was het aan mij en een paar anderen om de activiteiten te verzorgen. Ook heb ik een van de jongetjes, Lyadi, leren tellen en schrijven. Hij was namelijk nog te jong om met de anderen naar school te gaan. Dit was zeker leuk als je hem iets nieuws had bijgeleerd, maar het was ook wel lastig en een zeer grote uitdaging.

Verder heb ik dankzij de socials die elke donderdag georganiseerd werden en op de leuke tripjes in het weekend een hoop leuke mensen ontmoet buiten het huis. Als ik mijn reis in één zin zou moeten omschrijven zou dat zeker deze zijn: een ervaring vol mooie, spannende en leuke herinneringen, tijdens dewelke ik zo veel voor anderen heb kunnen betekenen en dat met veel plezier en liefde deed.

Ik zou zo nog een hele hoop meer kunnen vertellen, maar ik heb tijdens mijn reis ook een blog bijgehouden die je kunt vinden als je op deze link klikt:

http://joleenkappelle.waarbenjij.nu

Groetjes,

Joleen

Joleen Kappelle

Joleen Kappelle

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲