You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal project in Sri Lanka geschreven door Josefien de Ridder

Op zoek naar vrijwilligerswerk

Josefien de Ridder

Ik hoorde dat vrienden van mij vrijwilligerswerk hadden gedaan in de zomer en het leek mij ook erg leuk om een keer te doen. Mijn moeder hielp me met zoeken naar organisaties en vond Projects Abroad. Ik was al weleens in Azië geweest maar nog nooit alleen. Na een lange tijd besloot ik dat ik naar Sri Lanka wilde gaan om vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis. We hadden contact met de organisatie en na het lezen van het handboek, verhalen en foto’s kijken wist ik alles over Sri Lanka. Op woensdag 14 augustus vertrok ik uit België met een hoop stress voor mijn eerste vakantie zonder ouders of vrienden.

Mijn Sri Lankese gastgezin

Na een lange reis kwam ik eindelijk aan. Op weg naar mijn gastgezin stapte Bianca (staff van Projects Abroad) in de auto en vertelde mij alles over de mensen, mijn gastgezin en het weeshuis… Toen ik aankwam bij het gastgezin was daar Eva, zij was een vrijwilliger die ook uit België kwam en zij nam me mee naar het zwembad om te ontspannen na mijn lange vlucht. Toen ik terug naar huis kwam ontmoetten ik mijn gastouders en hun kleine zoontje Nethika. Het eerste weekend nam de familie mij en twee andere vrijwilligers mee naar Kataragama om een bekend festival te zien: The Perahera. En in dat weekend leerde ik twee andere vrijwilligers kennen die bij hetzelfde gastgezin verbleven.

Sukitha’s Childeren Home

Josefien de Ridder

Na het weekend begon mijn eerste dag bij het Sukitha’s Childeren Home. Het is een weeshuis voor mensen met een fysieke of mentale handicap. Eerst was het moeilijk omdat de kinderen er niks hebben en je ze elke minuut bezig moet houden. Na mijn tweede dag keek ik altijd uit om naar het weeshuis te gaan. De dag begon om 8 uur dus iedereen at rond deze tijd. Als ik bij het weeshuis aankwam en de kinderen zagen mij en Sarah (een andere vrijwilliger) werden ze helemaal vrolijk en aten hun ontbijt zo snel mogelijk op. Eerst gingen we naar de activiteiten kamer om iets creatiefs te maken. We namen altijd iets met ons mee zoals, papier of ballonnen voor de kinderen. Daarna gingen we naar buiten om cricket of korfbal te spelen. We speelden het meeste cricket, omdat Sri Lankese mensen echt gek op cricket. Het was fantastisch om de kinderen plezier te zien maken. Er was een klein meisje dat nooit glimlachte toen ik er voor het eerst kwam, maar een paar dagen later glimlachte ze heel de tijd en maakte grapjes en lachte etc.

The Fab & Adam’s Peak

Josefien de Ridder

Dezelfde dag ging ik naar de Fab, dat is een plek waar alle vrijwilligers elkaar ontmoeten en vertelde over hun ervaringen en verhalen deelde. Met mijn 16 jaar oud was ik de jongste vrijwilliger daar. Ik heb leuke mensen ontmoet en met 4 van de andere vrijwilligers die ik heb ontmoet ging ik het volgende weekend naar Adam’s Peak. We beklommen Adam’s Peak en dat heb ik geweten ook (ik had dagen spierpijn), maar het was ontzettend leuk!

Dankjewel Projects Abroad!

Josefien de Ridder

Ik heb een geweldige tijd gehad in Sri Lanka. Het was voor het eerst dat ik alleen naar het buitenland ging en mijn eerste keer vrijwilligerswerk, maar het was ook de beste vakantie die ik ooit heb gehad! Sri Lanka is een fantastisch land en de mensen zijn er ook fantastisch. Het was een onvergetelijke ervaring! Ik wou dat het nog een beetje langer had gekund, want twee weken is veels te kort. Maar ik zal de herinneringen in mijn hart houden. Ik mis mijn gastgezin, de mensen van Projects Abroad, de andere vrijwilligers…. En ik hoop dat ik hun nog een keer kan ontmoeten.

Projects Abroad is een geweldige organisatie en ik ga volgend jaar weer vrijwilligerswerk doen, alleen dan in een ander land. Bedankt voor de tijd van mijn leven Projects Abroad!

Josefien de Ridder

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲