You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Kacie Kline - Gezondheidszorg, Public Health project, Mexico

Als een eerstejaars student, wilde ik tijdens de voorjaarsvakantie iets waardevols doen. Ik zit op een pre-medisch traject met als hoofdvak cognitieve wetenschappen, hierdoor leek mij de public health jongerenreis naar Guadalajara in Mexico perfect. Zeker omdat ik later in de medische tak aan de slag wil, is het erg belangrijk om veel praktische ervaring met patiënten op te doen.

Aankomst in Mexico

Kacie Kline

Ik kwam in de avond in Guadalajara aan en werd begroet door het lachende gezicht van een van de lokale medewerkers van Projects Abroad, Fernanda. Fernanda was de eerste persoon die ik in Guadalajara ontmoette, en speelde uiteindelijk een veelbetekenende rol in mijn fantastische ervaring in Guadalajara. Fernanda en haar vader brachten mij naar mijn accommodatie op 30 minuten afstand van het vliegveld. Toen we bij het huis arriveerde werd ik begroet door mijn gastmoeder, Irene. Ondanks dat Irene en haar echtgenoot geen Engels spraken, konden we door mijn Spaans toch communiceren (Op de middelbare school en op de universiteit heb ik Spaanse les gevolgd).

Ik woonde samen met vier andere meisjes bij mijn gastgezin. Bij het gastgezin kookte Irene elke dag ontbijt en avondeten voor ons, lunch aten we overdag met de andere vrijwilligers. Het eten dat Irene kookte was super lekker en ik maakte kennis met echt Mexicaans eten. Het huis waar ik verbleef was erg fijn, met schone badkamers, douches en een tuin.

Vrijwilligerswerk in Mexico

Onze dagelijkse schema’s zaten vol met activiteiten. Na het ontbijt in de ochtend werden we opgehaald en naar het Projects Abroad kantoor gebracht. Daar kwamen alle 14 vrijwilligers samen, bijna allemaal eerstejaars geneeskunde studenten. De vrijwilligers kwamen uit alle uithoeken van de wereld, het was interessant om te horen waarom iedereen meedeed aan deze reis. De lokale medewerkers vertelde ons de dagindeling en daarna gingen we op pad.

Tijdens de eerste dag nam een medewerker, Miguel, ons meer voor een tour door het stadscentrum. We zagen veel mooie kerken en kregen een idee van hoe Guadalajara was. De stad is prachtig. We gingen naar een lokaal restaurant om daar te lunchen. De rest van de dag kregen we Spaanse les en leerde we de basis van de taal. Ook volgde we een medische workshop, waar een dokter ons de papieren liet zien die we voor patiënten moesten invullen tijdens een Medical Outreach.

Public Health in Mexico

Kacie Kline

De Medical Outreaches waren zeker een van de hoogtepunten van de reis. Hier konden we persoonlijk contact hebben met patiënten, vragen aan ze stellen, een diagnose stellen en ze uiteindelijk medicijnen of een medisch advies geven. We werkte op verschillende plekken zoals op een basisschool of bij een Opvangtehuis, allemaal plekken in extreem arme gemeenschappen in de buitenwijken van de stad. Mijn Spaans ging ook enorm vooruit, omdat we veel vragen stelden aan de patiënten en de medische formulieren in het Spaans moesten invullen.

Tijdens de Medical Outreaches werd elke vrijwilliger gekoppeld aan een dokter, wie ons assisteerde. Op de medische formulieren die we voor de patiënten invulde, stond de medische familiegeschiedenis, dagelijkse hygiëne, eetpatroon, leefomstandigheden, symptomen en de medische historie van de patiënt. We namen ook de bloeddruk, hartslag, gewicht, lengte, BMI op en checkte de longen en keel van de patiënten. De dokters hielp ons bij het stellen van een diagnosis, en bij de beslissing of de patiënt medicijnen nodig had. De Medical Outreaches gaven de meest voeldoening tijdens de reis, en is iets wat ik voor altijd zal koesteren.

We bezochten ook een ziekenhuis, genaamd Cruz Verde Delgadillo Araujo Guadalajara. Hier ontmoette we het hoofd van de chirurgie afdeling, hij sprak met ons over de gezondheidszorg in Guadalajara. Hij deelde hierover veel belangrijke feitjes met ons, en hoe deze verschilt met waar wij wonen. We leerde welke weg je volgt bij het worden van een dokter en specifiek om chirurg te worden in Mexico.

Vrije tijd in Mexico

Kacie Kline

Tijdens een excursie namen we de bus naar Tequila Town. De eerste stop waren velden waar de agave plant werd verbouwd. Het was prachtig en lag vlakbij de Tequila vulkaan. Een van de lokale werkers liet ons zien hoe de agave plant wordt verbouwd, en welk deel van de plant ze naar de fabriek sturen voor het maken van tequila.

Daarna kregen we een rondleiding door de Jose Cuervo Tequila fabriek in Tequila Town. Dit was erg interessant om te zien, en alle vrijwilligers vonden het leuk om te zien. Na de rondleiding kregen we vrije tijd en gingen we rondlopen en winkelen in Tequila Town. De vrijheid die Projects Abroad ons gaf tijdens de reis was super, omdat we zo ook op ons eigen houtje dingen konden ontdekken.

Een advies aan andere vrijwilligers, is om gebruik te maken van alles wat de lokale medewerkers je aanbieden. Zij zijn er om jouw vrijwilligerswerk zo effectief en zo gemakkelijk mogelijk te maken, en ze willen dat jij zo veel mogelijk uit jouw reis haalt. Tijdens het werken met patiënten, mocht ik zelfstandig formulieren invullen en vragen stellen, met de hulp van een dokter. Door dit kon ik veel uit mijn tijd hier halen. Het was erg lastig, zeker omdat ik geen vloeiend Spaans sprak, maar de dokter was er altijd om mij te helpen. Ik adviseer alle vrijwilligers om niet bang te zijn voor een nieuwe omgeving en om elke dag een verschil te willen maken.

Ik ben nog steeds vrienden met alle Projects Abroad medewerkers en andere vrijwilligers op Facebook, en we houden contact. De combinatie van de geweldige vrijwilligers en de nog geweldigere medewerkers hebben mijn tijd in Guadalajara onvergetelijk gemaakt. De medewerkers zorgde ervoor dat alles vlekkeloos verliep en ik voelde mij altijd veilig. Ik heb nog nooit een ervaring meegemaakt die meer waardevol was dan toen ik naar Guadalajara ging met Projects Abroad.

Ik raad deze reis bij iedereen aan die geïnteresseerd is in geneeskunde, Medical Outreaches of iedereen die gewoon een verschil wilt maken en blootgesteld wilt worden aan een nieuwe culturen. Dit was een ongelofelijke ervaring die ik voor altijd zal blijven koesteren.

Kacie Kline

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲