You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Karen de Pooter - Sociale zorg, Sociaal & Cultuur project, Fiji

Karen de Pooter

Vrijwilligerswerk in het buitenland, het was een droom die werkelijkheid werd.
Door wat te surfen op het internet kwam ik uit op Projects Abroad. Na lang twijfelen werd mijn bestemming het wondermooie Fiji. Ik meldde me aan en het avontuur kon beginnen.

Het waren lange vluchten, maar vanaf het moment dat ik mijn eerste stap op het eiland zette, was ik deze lange reis vergeten. Ontvangen worden met een swingend bandje op de luchthaven… beter kon niet. Ik kwam letterlijk terecht in een paradijs.
Mijn gastgezin ontving mij met open armen en voor ik het wist zei ik: “ Ik ga naar huis”.
Vanaf nu kon het echt beginnen.

In de ochtenden gingen we helpen op de kleuterschool van Vitogo Village, waar ik dan ook verbleef in mijn gastgezin. De kinderen waren allemaal heel enthousiast, dus wij al helemaal! We leerden hen het alfabet, de kleuren en de telwoorden. Dit maakte mijn ochtend al meer dan geslaagd!

In Fiji was het winter in juli, maar daar viel niets van te merken. Met 30 graden in de rug en een verse kokosnoot, schilderden we de kerk in de namiddag. Ook hebben we een plantentuintje gemaakt en maakten we onze eigen sulu (lange rok).

Karen de Pooter

In het dorp waren ze zeer katholiek. Een lange rok en een T-shirt waren mijn dagelijkse outfit. In de stad mocht het dan allemaal wat losser. Wat ook niet ontbrak in mijn dag, was rijst. Rijst met spaghetti, rijst met aardappelen, rijst met rijst… ze kenden het allemaal. Dit wil niet zeggen dat het niet lekker was, want dat was het zeker wel!

In het weekend maakten we een trip naar een omliggend eiland. Daar kregen we tijd om de andere vrijwilligers beter te leren kennen. Aangezien ze van alle kanten van de wereld kwamen, werd dit nog interessanter. Zo leerde ik niet alleen over de Fijiaanse cultuur, maar ook over die van andere vrijwilligers. Daar konden we ook activiteiten doen, zoals snorkelen of kanovaren rond het eiland. Ik heb vier haaien gezien!

Uiteraard kan ik nog veel meer vertellen over mijn reis. Twee weken waren te kort, maar lang genoeg om het nooit meer te vergeten. Het was een fantastische ervaring, die ik zonder twijfel aan iedereen aanraad. Ik heb er mooie herinneringen aan over gehouden en vooral een tweede thuis.

Karen de Pooter

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲

Warning: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_6r5j3eun7vpmsktb7fn8agtiq4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/session) in Unknown on line 0