You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Incaproject in Peru door Karolien Pazmany

Toen ik vorig jaar mijn master Archeologie afrondde, wilde ik graag een buitenlandse ervaring opdoen vooraleer ik echt zou gaan werken. Al snel besloot ik om deel te nemen aan het Incaproject, aangeboden door Projects Abroad: omdat het archeologie combineert met community work.

Als vrijwilliger vervul je diverse taken binnen het Incaproject. Van maandag tot woensdag besteedden we voornamelijk tijd aan archeologie. Dit hield onder meer in opgraven, het in kaart brengen van vondsten, archeologische resten vrijwaren van overwoekerende planten en zo veel meer, want op regenachtige dagen worden er ook wel vondsten schoongemaakt en bestudeerd. Het archeologisch werk dat gedaan kan worden, is afhankelijk van diverse factoren, zoals het weer, maar ook de beschikbaarheid van de betrokken archeologen bepaald mee de activiteiten.

Op donderdagvoormiddag werd voornamelijk gewerkt op het 13 hectare grote terrein dat El Establo, onze thuis, telt. Ook dit houdt erg verschillende dingen in: koffiebonen plukken, maïs oogsten, hout verzamelen, het irrigatiesysteem onderhouden, de boomgaarden verzorgen …

Karolien Pazmany

Op donderdagnamiddag hebben we veel getekend, gelezen en bingo gespeeld met de kinderen in de lokale bibliotheek van het nabijgelegen dorp. Rond drie uur in de namiddag eindigde meestal de werkdag, wat tijd gaf om te douchen, de was te doen, te relaxen of naar het dorp te wandelen en daar iets te drinken of het internet te testen. Op vrijdag startte het weekend, dus na het poetsen van het huis, konden we op stap gaan of één van de talrijke sites in de omgeving gaan bezoeken.

Tijdens al dit werk had ik steeds het gevoel dat de intenties oprecht waren, wat betreft de degelijkheid van het archeologisch onderzoek en het engagement naar de lokale gemeenschap toe. Verder heb ik zelf enorm veel bijgeleerd. Ik oefende mijn archeologische vaardigheden en heb mijn kijk op archeologie zeker verruimd. Door langere tijd in een grotere groep samen te leven en deel te nemen aan allerlei activiteiten gerelateerd aan het lokale leven, heb ik ook op sociaal vlak heel wat nieuwe bagage op zak.

El Establo is werkelijk een klein paradijs middenin de bergen waardoor ik bij thuiskomst het gevoel had dat het allemaal een droom geweest was. Eén goede raad dus: geniet van je ervaring zo veel als je kan!

Groetjes,

Karolien

Karolien Pazmany

Karolien Pazmany

Karolien Pazmany

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲