You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad Jamaica krijgt een Human Rights training

Tien medewerkers van Projects Abroad Jamaica en de eerste mensenrechten vrijwilliger, Kathleen Michiels uit België, hebben deelgenomen aan een training rond mensenrechten, geleid door vertegenwoordigers van Hear the Children’s Cry (HTCC).

De workshop vond plaats in het kantoor van Projects Abroad Jamaica in Mandeville, Manchester en was gericht op ‘de rechten van het kind en de rechten van ouders’, de schrijnende statistieken van het aantal kinderen die maandelijks vermist worden in Jamaica, de psychologische en emotionele effecten hiervan op ouders, de reden waarom kinderen vermist geraken, en nog enkele andere onderwerpen.

Kathleen Michiels

Om het ernstige probleem van vermiste kinderen in Jamaica verder aan te pakken, werkt Hear the Children’s Cry samen met Projects Abroad Jamaica aan verschillende initiatieven. Deze omvatten het informeren van ouders, outreaches rond veiligheid in scholen, een hulpgroep voor vermiste kinderen en de preventie en bescherming van vermiste kinderen.

Tijdens haar presentatie aan het team van Projects Abroad Jamaica, vertelde Betty-Ann, oprichter van Hear the Children’s Cry dat “de organisatie de hulp van Projects Abroad Jamaica nodig heeft op gebied van preventie programma’s voor scholen, veiligheidsprogramma’s voor de lokale gemeenschap en patrouilles.” Hierbij wees ze er ook op dat “HTCC hoopt om een gemeenschapspatrouille te starten in Mandeville.” Hieraan voegde ze toe dat HTCC wilt bouwen aan een veilige thuis voor kinderen en een hotline wilt opstarten waarbij vrijwilligers de telefeoon beantwoorden, wat van thuis uit kan gebeuren.

Dr. Bridgette Barrett, Country Director van Projects Abroad Jamaica vertelt dat “deze workshop rond mensenrechten heeft als doel de capaciteiten van de medewerkers en vrijwilligers te vergroten zodat ze beter in staat zijn om te helpen bij het sensibiliseren van de bevolking over hoe ze hun kinderen kunnen beschermen om zo het aantal vermiste kinderen te kunnen terugdringen.” Hieraan voegt ze toe dat “het alarmerend is dat gemiddeld 150 kinderen maandelijks spoorloos verdwijnen en er meer gedaan moet worden om dit te voorkomen.”

Sanikia Powell-Morgan, een van de teamleden van Projects Abroad Jamaica en Programmes Development Manager, deelde haar indruk die de training op haar heeft achtergelaten. “Voor mij was deze training een levensveranderende ervaring. Ik zal nooit meer op dezelfde manier kijken naar het Missing Child’s Report”, vertelt ze.“Sinds de presentatie voel ik me verantwoordelijk om kinderen te helpen en te voorkomen dat hen iets overkomt.” Ze voegt er aan toe dat ze de statistieken en de veiligheidtips graag op zoveel mogelijk fora wil delen. “Nu heb ik een ander beeld van ‘probleem’ kinderen en in plaats van hen te bekritiseren, zal ik nu zoeken naar de oorzaak van hun acties en helpen waar mogelijk”.

“Deze training was heel informatief, nogal aangrijpend en verontrustend”, zegt Kathleen Michiels, de mensenrechten vrijwilliger van België. “Het aantal kinderen dat iedere maand verdwijnt is schokkend”, voegt ze toe. Kathleen heeft veel gehad aan deze workshop. Zo was de informatie erg nuttig voor haar werkzaamheden op het project.

In het Child Watch Bulletin, opgesteld door de Jamaica Constabulary Force (JCF) en Hear the Children’s Cry (HTCC), werd opgemerkt dat er tussen januari en augustus 2014 zo’n 1.234 kinderen als vermist werden opgegeven, waarvan 272 jongens en 962 meisjes. Van dit aantal werden er 873 kinderen herenigd met hun familie, terwijl 357 nog steeds spoorloos zijn en waarvan er 4 werden opgegeven als overleden. Ongeveer 150 kinderen worden maandelijks opgegeven als vermist in Jamaica.

Kathleen Michiels

Kathleen Michiels

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲