You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

IT Project in Ghana geschreven door Kees Dil

Met mijn leeftijd en status als gepensioneerde val ik iets uit de “toon” te midden van al die andere, meestal jonge vrijwilligers, maar het blijft voor mij evengoed een onvergetelijke ervaring dat ik heb mogen assisteren bij de IT lessen op de Methodist school in Cape Coast.

Ik ben ondertussen al weer meer dan een maand terug na 4 weken te hebben besteed aan dit project, computerlessen geven aan Ghanese scholieren van diverse leeftijden. Aangezien er twee leraren waren voor de IT lessen, een voor de lagere en een voor de hogere klassen, viel het werk voor mij mee. Voor mij was dit prettig omdat ik nog nooit onderwijzer was geweest. Daarnaast heb ik mij beziggehouden om de leraren zelf een cursus Excel te geven. Ik had een beamer meegenomen uit Nederland.

Voordat ik naar Ghana ging wist ik nauwelijks wat me te wachten stond, maar de Methodist school heeft een aparte IT ruimte met veel desktops en laptops, dus dat viel mee.

Opvallend was dat ze op deze lagere school vooral werden “getraind” in snel typen met alle tien de vingers, iets wat ik zelf niet kan en wat ze op de lagere scholen in Nederland volgens mij niet trainen.

Het vinden van de juiste toetsen was voor de leerlingen vaak echt een probleem, vooral omdat thuis doorgaans geen computer staat om op te oefenen, dus ik heb ze daar veel bij geholpen.

Een leuk uitje in het weekend was een tocht naar een dorp gebouwd op palen boven het water. Het was een hele tocht met de kano om er te kunnen komen. De naam van dit dorp is Nzulezo stilt village. Het ligt ver in het westen en is met trotro’s een lange tocht vanuit Cape Coast, maar door het bosrijke natuurschoon zeker de moeite waard!

Klik hier als je meer informatie wilt over het vrijwilligersproject in dit verhaal.

Kees Dil

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲