You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse vrijwilliger doet op medisch project in Kenia waardevolle ervaring op voor studie geneeskunde

Kevin Wüst, 18 jaar oud, heeft altijd de wens gehad om arts te worden. Om al vroeg te ervaren wat het is om in het medische vak te werken, besloot Kevin als onderdeel van zijn tussenjaar vrijwilligerswerk te doen op een medisch project in Kenia. Tussenjaar studenten kunnen op medische projecten van Projects Abroad meelopen en het vak van dichtbij ervaren.

Kevin werd voor twee maanden geplaatst op een klein medisch centrum. Dit medisch centrum test en consulteert patienten voor HIV, behandelt tuberculose en doet aan prenatale en postnatale verzorging. “Er is hier weinig personeel en op iedere afdeling heeft iedere dokter een groot aantal patienten om te behandelen. Mijn aanwezigheid was erg nuttig en gewaardeerd, en ik was blij dat ik een handje kon helpen!”, vertelt Kevin.

Zijn taken bestonden onder andere uit het assisteren van de artsen met het doen van injecties, het meten van de bloeddruk en gewicht alsmede het helpen met consultaties en planning. Na een aantal weken was het vertrouwen in Kevin’s werk gegroeid en kreeg hij gaandeweg meer verantwoordelijkheden. “Deze ervaring is zo nuttig voor mijn toekomst en geeft me de mogelijkheid om positief bij te dragen aan een lokale gemeenschap door mijn contributie aan de consultaties. Dat was mijn favoriete onderdeel”, vertelt Kevin.

Buiten het vrijwilligerswerk had Kevin de mogelijkheid om de Keniaanse cultuur te leren kennen door te verblijven in een lokaal gastgezin. ’s Weekends had hij de mogelijkheid om met andere vrijwilligers het land te ontdekken. “Het is hier totaal anders dan thuis. Alles is zo groen, de Maasai Mara zijn geweldig en om voor de eerste keer al die wilde dieren van zo dichtbij te zien was een waanzinnige ervaring!”

Kevin hoopt na zijn tussenjaar geaccepteerd te worden voor de studie geneeskunde. Als hij afgestudeerd is wil hij graag terugkomen naar Kenia, maar dan als geregistreerd arts. Voor toekomstige vrijwilligers heeft hij nog één advies: “Het is beter om te reizen als vrijwilliger dan als toerist. Je leert de mensen veel beter kennen en je hebt de mogelijkheid om te helpen door wat positiefs te doen voor anderen.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Kevin Wüst - Kenia

Kevin Wüst

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲