You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Bouwen voor verandering; Klaas Meijer in Ghana

Klaas Meijer, een 21-jarige economiestudent uit Landslede, deed samen met een groepje vrienden twee maanden lang vrijwilligerswerk op een bouwproject in Ghana. Vol goede moed namen zij de schop ter hand en mixten ze cement, zand en water om een school te bouwen voor kansarme kinderen in de Akuapem Hills.

Klaas Meijer - Ghana

Klaas is ervan overtuigd dat vrijwilligerswerk in Afrika erg waardevol kan zijn. Hij raadt andere jongeren dan ook aan om aan de slag te gaan op het bouwproject in Ghana, want dat zal ervoor zorgen dat de kinderen sneller en beter onderwijs zullen kunnen genieten.

Samen met andere vrijwilligers van overal ter wereld bouwden Klaas en zijn vrienden aan twee extra klaslokalen voor de dorpsschool. “Dit zal ervoor zorgen dat het aantal leerlingen per klas kleiner wordt, waardoor ze meer individuele aandacht kunnen krijgen van de leraar”, legt Klaas enthousiast uit. Naast het werk speelde Klaas ook met de kinderen uit het dorp, wat voor leuke culturele uitwisselingen zorgde.

Een typische dag op het bouwproject is hard werk: mortel mixen, muren bepleisteren, cement gieten, water en bakstenen aandragen, vloeren leggen en alles weer opruimen op het eind van de dag. “Ik heb erg veel geleerd, ook over mezelf. Om blij te zijn met kleine dingetjes, bijvoorbeeld”, bedenkt Klaas. “Je wordt er gewoon een beter mens van en ik denk echt dat ik een verschil heb kunnen maken.”

Klaas geeft toe dat dat hij best even moest wennen aan de andere cultuur in Ghana, maar hij hield er ook van om telkens nieuwe dingen te ontdekken. Ook de Ghanese gastvrijheid was iets dat hij enorm waardeerde. “Bareigenaren bellen zelf een taxi voor je op, zodat je veilig weer thuis komt en op Kokrobite Beach leerde ik Swahili van de lokale bewoners. Superfijn.”

Samen met zijn vrienden hoopt Klaas dan ook om een geldinzameling op te starten, zodat ze Ghana kunnen blijven steunen. En verder raadt hij toekomstige vrijwilligers aan om met een open geest en zonder al te veel verwachtingen te vertrekken. “Tref niet te veel voorbereidingen. Neem gewoon je tijd om alles te ontdekken en dan voel je je zo thuis!

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Klaas Meijer

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲