You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Amsterdamse studente gaf surfles aan kinderen tijdens stage in Zuid-Afrika

Laura Imhulsen (20), studente Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam, koos voor een stage in het buitenland, om naast een project dat haar studie ondersteunde, meer van de wereld te verkennen. “Ik hoorde over Projects Abroad en het surf project in Zuid-Afrika; dit project past helemaal bij mijn studie en mijn interesse”, legt ze uit.

Natuurlijk was het leuk om elke dag op het strand te zijn, maar bovenal merkte Laura dat ze vooral onder de indruk was van de kinderen, die uit de arme Lavender Hill gemeenschap kwamen om te leren surfen. Laura’s voornaamste taak op het strand was een positieve verandering teweegbrengen, door plezier te maken en een glimlach op het gezicht van deze minderbedeelde kinderen te toveren, terwijl ze hen leerde zwemmen en surfen.

“In de ochtend kregen we zelf zwemen surfles en in de middag kregen we de kans om deze kennis door te geven aan de kinderen. We gebruikte sport als middel om deze kinderen te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen en iets positiefs met hun leven te doen, maar ook om ze van de straat te houden, weg bij drugs en gangsters!”, vertelde ze. “We gaven ze de kans om weer even kind te zijn. Dat klinkt normaal als je het hebt over kinderen van deze leeftijd, maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid om zich een kind te voelen”, voegde ze eraan toe.

Laura Imhulsen

Laura benutte de tijd gedurende haar project optimaal door te leren, te verbeteren en te helpen waar ze maar kon. “Ik zette me elke dag in om die dag beter te maken dan de dag ervoor. Als je terugkijkt op gisteren en de successen meeneemt, maar de zwaktes achterlaat, maak je van vandaag een betere dag”.

Laura is ervan overtuigd dat zij een positieve impact heeft gemaakt op de levens van deze kinderen door hen les te geven en zich geliefd te laten voelen. “Je maakt al een verschil vanaf het moment dat je hier aankomt. Je kan de situatie van de kinderen niet veranderen, maar je kan ze wel het gevoel geven dat je er voor ze bent en dat maakt nou juist het verschil”, legt ze uit.

Het meest memorabele moment dat ze heeft meegemaakt, is toen de kinderen in haar armen in slaap vielen, deze herinnering zal haar voor altijd bij blijven.

Wij hopen dat vrijwilligers zoals Laura anderen zullen inspireren om Projects Abroad te helpen met het maken van een verschil, en dat zij door dat te doen, zelf een waardevolle ervaring opdoen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Laura Imhulsen

Laura Imhulsen

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲