You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Mijn eerste en echte avontuur, Cambodja – Ervaringsverhaal van Laura van Rooy

Ervaringsverhaal van Laura van Rooy

Zaterdag 14 juni was het eindelijk zover; na maanden alles voor te bereiden (en dit was toch meer dan ik had verwacht ) vertrok ik eerst met twee vriendinnen richting Bangkok om daarna alleen verder te reizen naar Phnom Penh. Deze eerste dagen in Bangkok waren perfect om even te kunnen acclimatiseren en gewoon te worden aan het idee dat ik zo lang en zo ver weg van huis zou zijn. Het afscheid op het vliegveld was moeilijk en al snel dacht ik, “Waar ben ik aan begonnen, is dit wel echt iets voor mij”? Ik die niet graag alleen ben, mijn stijltang nodig heeft, graag thuis is en ‘bekende’ mensen rond zich heen heeft… Al weken voor mijn vertrek was ik aan het stressen; “Hoe zou het daar zijn?, wat moet ik allemaal meenemen?, hoe zijn de andere vrijwilligers?” en nog zoveel meer vragen raasden door mijn gedachten.

Al mijn zorgen waren voor niets geweest. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen ging alles vanzelf. Ik werd opgewacht op het vliegveld en werd al meteen gerust gesteld. Ik woonde met verschillende andere vrijwilligers van over heel de wereld samen in een appartement. Het contact met hen was vanaf het begin zeer goed en al onze weekenden hebben we dan ook samen doorgebracht. Vanaf het begin had ik een lijstje samengesteld met alle plekken die ik zeker wou bezoeken, en deze heb ik dan ook allemaal gedaan; de vele tempels in Siem Raep, de olifanten in Mondulkiri, de stranden in Kampot en Kep en natuurlijk Phnom Penh zelf.

Ervaringsverhaal van Laura van Rooy

Mijn project zelf was oorspronkelijk in één van de dagopvangcentra van Khemara. Hier heb ik twee weken gewerkt, maar dit was niet zo mijn ding. Na hierover te praten met één van de medewerkers van Projects Abroad mocht ik meteen van project veranderen. De weken hierna werkte ik in NBIC, een opvang voor kinderen met verscheidene handicaps.
Dit waren de beste en meest dankbare weken van mijn leven. Deze kinderen zorgden dag in dag uit voor een brede glimlach op mijn gezicht. Ik heb hier zelf echt heel veel ervaring en voldoening uit gehaald.

Na 5 lange maar super geweldige weken ben ik veilig terug op Belgische bodem! Ik heb superleuke mensen leren kennen van over heel de wereld, de vele prachtige maar ook minder mooie kanten van Cambodia gezien, tarantula gegeten (jaja je hoort het goed), verschillende avonturen meegemaakt waaronder met olifanten gezwommen, door de jungle getrokken, en niet het minst van allemaal de meest geweldige kinderen leren kennen. Hoewel ze zelf niet veel kunnen en de meesten vaak in miserabele onmenswaardige toestanden leven, zijn zij de meest dankbare wezentjes die er bestaan. Ik moest nog maar binnenkomen, in mijn handen klappen of een liedje zingen en meteen verscheen er al een grote glimlach op hun gezicht. Dit waren voor mij de beste en meest dankbare momenten die je jezelf maar kan inbeelden. Kortom, ik was zo gelukkig bij deze kinderen.
Ik ben heel blij dat ik dit avontuur zelf heb aangedurfd en dat ik deze kansen heb gekregen. Ik besef nu meer dan ooit dat dit zeker niet voor iedereen is weggelegd.

Ik mis het land, de super vriendelijke en meest dankbare mensen, de kinderen en de andere vrijwilligers nu al, maar deze ervaring zal ik nooit vergeten!


Groetjes, Laura

Laura van Rooy

Dit ervaringsverhaal kan verwijzingen bevatten naar het werken in of samenwerken met weeshuizen. Lees hier meer over het huidige beleid van Projects Abroad ten aanzien van vrijwilligerswerk in weeshuizen en de overgang naar gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen.

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲