You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Laura – Gezondheidszorg, Public Health, Belize

Laura

De afgelopen 3 maanden liep ik stage bij het Ministerie van Gezondheidszorg in Belize. Voor mijn studie was het een vereiste om stage te lopen en ik wilde dit graag in het buitenland doen. Ik kwam uit bij Projects Abroad en zij hebben mij geholpen om deze stage te regelen en gekeken naar mijn rol die kon hebben binnen het project.

Drie dagen per week reisde ik met de boot van San Pedro naar het vaste land van Belize. De andere 2 dagen had ik de tijd om aan mijn thesis te werken welke ik ook gedurende mijn stage moest schrijven. Ik kon bij het lokale kantoor van Projects Abroad mijn thesis verder uitwerken. Naast mijn stage heeft Projects Abroad ook gezorgd voor mijn accommodatie en introductie op de eerste dag. De lokale medewerkers hebben ervoor gezorgd dat ik mij meteen thuis voelde.

Laura

Als vrijwilliger was ik verbonden aan het Health Education and Community Participation Bureau. Deze afdeling is verantwoordelijk voor verschillende activiteiten en hebben allemaal te maken hebben met gezondheidszorg. Gedurende mijn stage heb ik deelgenomen aan gezondheidsevenementen, voorlichting gegeven, bijgedragen aan een plan voor het ziekenhuis om kindersterfte te verminderen en geholpen bij het organiseren van een concert om mensen bewust te maken van de volksgezondheid. Samen met het Ministerie heb ik veel gereisd naar kleine afgelegen plaatsen voor vergaderingen en andere activiteiten. Het was een geweldige manier om meer te zien en leren van het land.

Ondanks dat ik 3 dagen van San Pedro naar het vaste land moest reizen was ik erg blij dat ik in San Pedro verbleef. Ik vond het een magisch eiland. Het strand is er prachtig en er is een hele fijne sfeer. Ik vond het er erg prettig! Om eerlijk te zijn ben ik verliefd geworden op het eiland en ik wil zeker nog eens terug! Ik heb in deze periode zoveel geleerd over mijzelf als een beginnende professional, maar ook over dingen die ik belangrijk vind in het leven en leuk vind om te doen.

Ik wil iedereen die twijfelt om ooit een reis te maken het advies geven om het gewoon te doen! Op jezelf aangewezen zijn in een voor jou compleet onbekende omgeving dat maakt reizen en de ervaringen die het met zich meebrengt de belangrijkste levenslessen.

Laura

Laura

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲