You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Natuurbehoud (duiken) in Thailand | Marlou Meijer zu Schlochtern

Natuurbehoud (duiken) in Thailand Marlou Meijer zu SchlochternMensen gebruiken vaak voor onbekende dingen ‘een ervaring rijker’ of ‘een illusie armer’. In dit geval absoluut een gigantisch gave ervaring rijker! Mochten mensen vragen hoe ik het gehad heb, dan raad ik het zeker aan!

Helaas kon ik maar een maand blijven en die is veel te snel voorbij gevlogen. Na een warm welkom van Chane op Krabi Airport, is het zo’n 20 minuten naar J. Guest House, het verblijf van het project. Daar gearriveerd was er nogmaals een warm welkom door alle vrijwilligers die er al waren! Toch wel een beetje moe na de reis en dan is het heerlijk als je kamertje er prima uitziet en er en bedje voor je klaar staat waar je in kan kruipen. Want laten we wel eerlijk zijn, vliegtuig stoelen zijn alles behalve ideaal.

De eerste dag krijg je een introductie van Chane, die laat je de belangrijke dingen zien; hoe je het Thaise openbaar vervoer gebruikt. De belangrijkste regel is ‘laat je niet afzetten met de baht’s die je betaald’ en nog andere dingen die je verblijf zullen vergemakkelijken. Om de introductie af te sluiten kreeg ik een lekker lunch. En dan voldaan terug naar J. Guest House.

DUIKEN

Natuurbehoud (duiken) in Thailand Marlou Meijer zu Schlochtern

Onwijs leuke mensen, aardige instructeurs en super mooie duik spots! Zelfs het geluk gehad dat we een Whale Shark hebben gezien. Ik had al duikervaring en heb dat uitgebreid door hier Rescue diver en een Specialty te doen.

WERKDAGEN

Okay, natuurlijk het is werken maar het hoort erbij. Het geeft je een goed gevoel als je klaar bent en als je ziet wat je gedaan hebt. Ik ga niet vertellen dat het niks voorstelt, want het is best zwaar. Niet zo zeer door het werk zelf maar puur door de warmte. Zodra je hier aan gewend bent wil alles wel. Met een gaaf team is het zo gebeurd! Je hebt Mangrove dagen waarbij je gaat duiken en dagen op het strand, de ‘beach clean up’ dagen.

VRIJE DAGEN

Natuurbehoud (duiken) in Thailand Marlou Meijer zu Schlochtern

Altijd goed, liever lui dan moe hè? Al met al heb je veel vrije tijd en zie ik het absoluut niet als werk. Je hebt soms een paar dagen achter elkaar vrij maar ook af en toe een dagje tussendoor. Deze zijn leuk voor dagtripjes of om bijvoorbeeld met de andere vrijwilligers naar Ko Phi Phi te gaan.

Al met al mijn eindoordeel:

Ik zou het zo weer doen! Je kent het gevoel wel dat je een beetje onzeker bent over wat je te wachten staat. Als elke uitdaging zo zou verlopen, dan wist ik het wel!

Marlou Meijer zu Schlochtern

Marlou Meijer zu Schlochtern

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲