You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Verpleegkundige uit Alkmaar doet waardevol vrijwilligerswerk op Jamaica

De 22 jaar oude Nadine Schaak uit Alkmaar wilde praktische ervaring op doen en tegelijker tijd iets waardevols doen. Met dit in gedachten schreef Nadine zich in om voor 3 maanden vrijwilligerswerk te gaan doen op een gezondheidszorg project in Jamaica met Projects Abroad. Nadine wilde altijd al naar Jamaica om de mooie natuur en de tropische atmosfeer te bewonderen, maar ze wilde ook medische ervaring op doen wat haar zou helpen met haar toekomstige carrière als verpleegkundige.

Na het behalen van haar diploma als verpleegkundige van Horizon College Verzorgende in Alkmaar werd Nadine geplaatst bij het Mandeville Regional Hospital. Hier ze vonden dat de culturele uitwisseling van medische procedures haar de kans gaf om meer te leren over de Jamaicaanse cultuur en ook de kans om haar Nederlandse kennis te delen met zowel lokale artsen als verpleegkundigen.

Als een verpleegkundig vrijwilliger omvatten Nadine’s verantwoordelijkheden het controleren van de vitale functies van de patiënten, het aanbrengen van infusen, ervoor zorgen dat patiënten die behoefte hebben aan het infuus deze ook krijgen, het invoegen van NG buisjes en katheters, het toepassen van de juiste dosering van medicijnen aan patiënten en het beheren van ECG’s (Electro Cardio Gram). Als ze haar verantwoordelijkheden thuis vergelijkt met haar ervaringen tijdens het vrijwilligerswerk in Jamaica, zegt ze, ‘’Ik heb meer verantwoordelijkheden dan in Nederland en ik moet mijn werkzaamheden altijd met de aanwezige verpleegkundigen bespreken.”

Nadine Schaak

Met zo veel onverwachte situaties die plaatsvinden in Jamaica, weet je nooit wanneer er een patiënt aankomt dus voorbereid zijn is altijd erg belangrijk. Ze heeft veel praktische ervaring gehad. “Ik heb geleerd hoe je Engelse vertalingen kan toepassen op Nederlandse medische termen.” Ze blijft het feit dat ze heeft geleerd hoe te werken met minder technologie tijdens het werken in het ziekenhuis, zoals de bloeddruk instrument benadrukken.

“De verpleegkundigen zijn hier zo vriendelijk en behulpzaam. Het is echt nuttig geweest voor mij om van hen te leren maar ook om mijn kennis met hun te delen. Ik wilde naar Jamaica om meer over de gezondheidszorg daar en over de cultuur te leren. Ik heb zo veel meer geleerd dan dat!” vertelt Nadine.

Nadine heeft het gedurende haar 3 maanden op Jamaica erg naar haar zin gehad tijdens haar vrijwilligerswerk. Ze vindt dat het goed is dat de vrijwilligers altijd kunnen praten met de Projects Abroad medewerkers die in staat zijn om voor alles te zorgen. ‘’Het personeel van het ziekenhuis is ook erg vriendelijk en ik voelde me hier thuis.” Met al haar ervaring zegt Nadine hetzelfde als veel van de voorgaande vrijwilligers. “Niet te veel verwachten”, zegt ze. “Stel jezelf gewoon open voor alles en neem alles in je op!”

Toen ze afscheid nam van Jamaica en vertrok om meer avonturen en om meer van de wereld te zien om nieuwe ervaringen op te doen, zei ze de herinneringen mee nemen van de vriendelijke Jamaicaanse mensen, het eten, de excursies naar Montego Bay en Treasure Beach en de saamhorigheid die ze voelde met haar collega-vrijwilligers.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Nadine Schaak

Nadine Schaak

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲