You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Petra Eissens - Gezondheidszorg, Voeding project, Zuid-Afrika

Petra Eissens - Gezondheidszorg, Voeding Project, Zuid-Afrika

Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan. Ik ben 3 weken terug uit Zuid Afrika en heb letterlijk en figuurlijk moeten landen in Nederland. Terugkijkend op een fantastische en bijzondere tijd wil ik heel graag mijn ervaringen delen!

De motivatie om dit te gaan doen gaat heel lang terug en als klein meisje riep ik al: “eens ga ik bij de flying doctors”! Op deze manier iets voor mijn medemens te betekenen en daarnaast ook de ruimte hebben het land te ontdekken en dit alles onder de vleugels van een zeer betrouwbare en professionele organisatie. Alles tot in de puntjes geregeld zodat ik mij puur kon richten op waar ik voor kwam, het ontwikkelingsproject. In 2013 al eens contact gehad met Projects Abroad puur verkennend en nog niet het moment in mijn leven om het te doen. Begin 2016 de knoop doorgehakt, nu ga ik het verwezenlijken! Mijn gezin, mijn grootste supporters, zeiden: “ga je droom achterna”! Naar de informatiedag in Amsterdam geweest om mijn al goede gevoel bevestigd te krijgen. Het Voeding Project in Zuid Afrika paste zeer goed bij mij.
Vanaf dat moment eind maart ging het heel snel. Mij aangemeld als vrijwilliger en wekelijks contact met mijn Volunteer Advisor uit Zuid Afrika om alles goed voor te bereiden voor deze reis! Het mooie is dat je vanaf dat moment ook al communiceert in het Engels en dat is een goede voorbereiding. Nu weet ik niet beter..24/7 Engels.. een betere leerschool is er niet!

Petra Eissens - Gezondheidszorg, Voeding Project, Zuid-Afrika

16 mei was het zover.. “alleen” op reis 4 weken Zuid Afrika. Eén groot avontuur en dat heb ik zo intens en met heel veel plezier beleefd! Het heeft mij als mens enorm verrijkt en dat neem ik mee voor het leven. Het is zo bijzonder om 4 weken in een gastgezin te hebben samengeleefd. De familie heeft voor altijd een plekje in mijn hart. Met name mijn gastmoeder heeft zo liefdevol voor mij gezorgd, ik had geen betere gastmoeder kunnen wensen! Onze bijzondere gesprekken over het leven, afkomst, families, religie etc. Haar fantastische kookkunsten en haar smaakvolle sandwiches die elke morgen klaarlagen in mijn broodtrommel. Er is veel gelachen ..altijd een dolletje.. het voelde echt als een thuis!

Petra Eissens - Gezondheidszorg, Voeding Project, Zuid-Afrika

Ontzettend genoten heb ik van al mijn contacten met vrijwilligers van all over the world. Zweden, Denemarken, Schotland, Engeland, USA, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ivoorkust Afrika, Zuid Afrika, maar ook de mooie gesprekken in de trein of met de Uber driver uit Zimbabwe, Congo, Malawi of Namibië. Iedereen met zijn of haar verhaal.

Ik heb de keiharde en trieste wereld leren kennen van de Townships. Mensen ontmoet, gesproken en mee opgetrokken die in de Townships opgegroeid zijn en er nog steeds wonen. Als kind in jeugdbendes zaten, te maken kregen met criminaliteit, alcohol en drugs.
Mijn investering in het Voeding Project is een goede geweest. Het doel van het Voeding project is de kwetsbare doelgroep, kinderen, ouderen en chronisch zieken te helpen inzicht te geven wat goede voeding voor hun gezondheid en kwaliteit van leven kan betekenen en welke keuzen hierbij het beste passen. Het is een jong project, gestart in januari, en het heeft tijd nodig maar het breidt al goed uit.

Petra Eissens - Gezondheidszorg, Voeding Project, Zuid-Afrika

Naast het werken op het project heb ik alle weekenden benut om Zuid Afrika te verkennen. Wat een prachtige natuur en samen met de andere vrijwilligers ben ik op tour geweest. Van het hiken van de Tafel Berg, de 3 daagse Garden Tour, de Wine Tour tot het White Shark Cage Diving en als klapstuk de hoogste bridge bungeejump ter wereld!! Dit alles met een plaatselijke tour organisatie die ons thuis ophaalde en weer veilig thuis bracht!

Na 4 weken was het tijd om weer afscheid te nemen en terug te gaan naar Nederland naar mijn gezin en familie. De reis is boven verwachting geweest en meer dan dat! Ik heb bijzonder veel geleerd. Verder heb ik ervaren dat deze mensen erg leergierig zijn alleen nu veel dingen vanuit onwetendheid doen. Het project en het werken met deze kwetsbare doelgroep levert eenieder veel voldoening op. Dit smaakt naar meer…!!

Petra Eissens

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲