You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week Special sociaal project in Vietnam door Phebe Wai

Eén ding staat vast: “Time flies when you’re having fun”. Toen ik nog in Hanoi was voelden de twee weken als twee maanden, maar nu ik weer thuis ben lijkt het alsof ik maar twee dagen ben weggeweest. The Friendship Village was net als een tweede thuis voor me, met mensen die gevuld zijn met liefde, blijdschap en dankbaarheid. Het is ongelooflijk hoe je zo een sterke band kan opbouwen met mensen die je slechts twee weken kent.

Phebe Wai

Als vrijwilligers op de 2 Weeks Special maakten we deel uit van The Friendship Village door de kinderen te helpen met school, zoals hen wiskundeles geven, door samen te knutselen en hen basisvaardigheden aan te leren. Zo leerden we hen hun haar te wassen, te koken en andere huishoudelijke klussen. Ook deden we samen aan sport, en zelfs in onze vrije tijd trokken we vaak op met de kinderen. Waarom? Omdat je in hun ogen kon lezen hoe zeer ze onze hulp en onze aanwezigheid waardeerden. Vanaf de eerste dag leek het of ik deze kinderen al jaren kende; echt ongelooflijk!

Voor de rest hebben we ook nog geholpen in de tuinen; bloemen planten en onkruid wieden. Daarnaast hebben we de deuren van de slaapzalen van de kinderen een nieuw likje verf gegeven. We hebben maar iets kleins gedaan voor The Friendship Village, maar we kregen er zo veel meer voor terug: een ware levenservaring!

Nog nooit heb ik zulke dankbare kinderen ontmoet in mijn leven. Ze bezitten zo weinig, maar ze weten allemaal waar het leven om hoort te draaien: dankbaarheid, vriendschap, liefde en vrolijkheid. De kinderen en medewerkers van The Friendship Village zijn het perfecte voorbeeld van hoe de wereld er zou moeten uitzien, zodat het voor iedereen een betere plek wordt.

Mensen vragen me nu vaak hoe mijn reis naar Vietnam is geweest, maar eerlijk gezegd kan ik er nooit echt goed op antwoorden. Het valt gewoon niet te beschrijven in een paar zinnen! Je moet er zelf deel van hebben uitgemaakt om volledig te begrijpen wat voor impact het op jezelf en je leven zal hebben. Deze geweldige reis was onvergetelijk en ik ben vastbesloten om nog meer avonturen zoals deze in mijn leven te starten. Andere mensen kunnen je altijd inspireren, waar dan ook in deze wereld. Zolang je maar onthoudt dat de meest waardevolle lessen niet aangeleerd, maar ervaren worden.

Groetjes,
Phebe

Phebe Wai

Phebe Wai

Phebe Wai

Phebe Wai

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲