You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Zomerkamp, Community Center en Special Education Center in Thailand | Door Pleunie Theeuwen

Pleunie Theeuwen

Het derde jaar van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening stond in het teken van tien maanden stage lopen. Ik wilde graag ervaring opdoen in het buitenland dus ik besloot om de tweede helft van de tien maanden in het buitenland te gaan lopen. Voor mij was het de eerste keer dat ik alleen ver weg ging dus het was voor mij belangrijk dat ik met een organisatie ging. Op het internet vond ik Projects Abroad, en wat ik daar zag sprak me enorm aan. De 24 uurs back-up en de begeleiding voor mijn stage vond ik heel belangrijk. Ik besloot om naar het prachtige Thailand te gaan en daar voor het Sociale project (Care) te gaan werken. Pleunie Theeuwen Van tevoren was mij verteld dat ik eerst een zomerkamp ging doen, daarna op een Community Center lesgeven en dan met kinderen met een beperking ging werken. Drie verschillende dingen, dus extra leuk!

In Thailand aangekomen werd ik opgehaald door twee medewerkers van Projects Abroad. Zij brachten mij naar mijn gastgezin waar ik met open armen werd ontvangen. Ik woonde daar in een Thais gezin dat bestond uit een vader, moeder, twee dochters en een zoon. Ik vond het erg fijn om ook in Thailand een familie te hebben. Dit hielp me om mijn eigen familie minder te missen.

Pleunie Theeuwen

De volgende dag kreeg ik een rondleiding door de steden waar ik dus kwam te wonen. Projects Abroad vertelde me alles wat ik moest weten over het leven in Krabi en Ao Nang; van hoe ik met de bus moest reizen tot hoe ik een brief moest posten. Heel erg handig!

Zoals ik al zei heb ik eerst een zomerkamp georganiseerd en uitgevoerd. Dit deed ik samen met zes andere vrijwilligers. Het doel van het zomerkamp was de Thaise kinderen in hun zomervakantie wat extra Engels bij te brengen. Ondanks dat ik niet voor docent studeer ging het lesgeven mij erg goed af. Ik merkte dat ik na die vier weken echt een band kreeg met sommige kids. En het is ook erg leuk om te zien hoeveel de kinderen van ons leerden. We hadden elke week een ander thema en daaromheen planden we de lessen. Er werd veel geknutseld, gekleurd en spelletjes gedaan, allemaal met als doel om Engels te leren. Pleunie Theeuwen De leerkrachten van de scholen waar wij het zomerkamp hebben gehouden waren heel enthousiast. Maar voor ons was nog het belangrijkste dat de kinderen een leuke tijd hebben gehad.

Voordat je met Projects Abroad weg gaat kan je aangeven of je aan het eind van je tijd daar een vakantie wilt. Mijn ouders en mijn zusjes wilden ook graag naar Thailand komen, maar zij kwamen al in onze meivakantie. Gelukkig was het voor Projects Abroad geen probleem om mij tussen mijn twee projecten in twee weken vrij te geven. Dit vond ik heel erg fijn!

Na mijn vakantie met mijn familie heb ik een weekje les gegeven op het Community Center bij ons in de straat. Een paar volwassenen uit de buurt kwamen hier om Engelse les van ons te krijgen. Pleunie Theeuwen In ruil voor onze les kregen wij les in Thaise nijverheid. Zo heb ik geleerd hoe ik sarongs moet verven en hoe ik Pat Thai (Thaise noodles) moet maken. Het was erg leuk om zo je buurtgenoten te helpen en ze ook beter te leren kennen.

Na deze week ben ik begonnen met mijn stage in het Special Education Center. Dit is een dagopvang voor kinderen met een beperking. Ik hielp de kinderen met de dagelijkse bezigheden zoals ochtendgym en de lunch. Ook organiseerde ik activiteiten en speelde ik met hen. De kinderen deden na de lunch een middagdutje. Dan kwamen er kinderen van buitenaf naar het Center toe om fysiotherapie te krijgen. Omdat ik al twee jaar ervaring had met het werken met kinderen met een beperking mocht ik ook kinderen behandelen. Pleunie Theeuwen Ik kreeg uitleg van Jan, mijn supervisor in het Special Education Center, en daarna kon ik het helemaal zelf. Ik verstond niks van wat de kinderen tegen mij zeiden, maar door gezichtsuitdrukkingen en gebaren kwam ik al een heel eind. Zelfs als er kinderen stout waren geweest kon ik ze terechtwijzen, en dit begrepen ze dan ook.
Ik heb voor het Special Education Center geld ingezameld voor het kopen van een zogenaamde Sta-tafel. Dit helpt kinderen die niet zelfstandig kunnen staan toch een andere houding aan te nemen. Dit inspireerde de medewerkers van Projects Abroad weer om geld te vragen bij het hoofdkantoor om ook een kinderrollator aan te schaffen! Voor het Center en ook voor mij kon het niet meer stuk!

Mijn ervaring met Projects Abroad is meer dan goed. De medewerkers in Thailand hielpen mij met alles. Als ik een keer wilde reizen in het weekend kon ik altijd terecht voor informatie. Pleunie Theeuwen Ook werd er regelmatig een gesprekje gepland om te praten over mijn ervaringen. Dit vond ik heel belangrijk omdat je toch te maken hebt met een hele andere cultuur. Ik merkte dit vooral in het Special Education Center, ik vond het hier bijvoorbeeld lastig om te communiceren omdat er maar één iemand was die Engels kon. Hier kon ik met de staff van Projects Abroad over praten en zij hielpen me hier weer mee. Heel fijn!

Projects Abroad was voor mij een enorme steun om dit grote avontuur toch helemaal in mijn eentje aan te kunnen. Door Projects Abroad heb ik vrienden van over de hele wereld, heb ik gewoond in een van de mooiste landen ter wereld, heb ik een met een voldoende afgesloten stage achter de rug en heb ik mensen aan de andere kant van de wereld een handje kunnen helpen!

Pleunie Theeuwen, 4 maanden Sociaal Project Thailand

Pleunie Theeuwen

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲