You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Medisch vrijwilliger Rianne Danenberg doet waardevolle ervaring op in Sri Lanka

De 21 jarige studente Rianne Danenberg, afgestudeerd aan het Horizon College, besloot Nederland voor 3 maanden te verlaten om mensen te helpen en een waardevolle ervaring op te doen. Ze besloot naar Sri Lanka af te reizen met Projects Abroad als medische vrijwilliger

Rianne Danenberg - Sri Lanka

“Toen ik klaar was met mijn studie, wilde ik iets waardevols doen voor mijn toekomst gedurende mijn tussenjaar. In het bijzonder wilde ik zien hoe het werkt in zieken-huizen binnen een ander land, omdat ik in de toekomst wil werken als verpleegkundige. Toen realiseerde ik mij dat vrijwilligerswerk de beste optie voor mij was. Sri Lanka steeg er boven alle opties uit, dus de beslissing voor Sri Lanka was snel genomen. Het ging er daar best hectisch aan toe, maar nu ik terug kijk, ben ik erg blij met wat ik heb gedaan in Sri Lanka” verteld Rianne.

Rianne is werkzaam geweest bij Colombo South Teaching Hospital in Kalubowila. Het ziekenhuis zelf was uitgerust met weinig faciliteiten, maar Rianne heeft zich goed aangepast aan de omstandigheden in het ziekenhuis.

Haar belangrijkste taken waren het observeren en leren van de artsen, hoe zij de patiënten behandelen, en het op ronde gaan met de artsen. Rianne werkte op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis zoals,kindergeneeskunde, verloskunde en chirurgie. “Ik heb geleerd hoe lokale doctoren de patiënten behandelen, ik heb de medische rapporten doorgenomen, deze waren allemaal in het Engels, ik heb geholpen bij het geven van medicatie van bijvoorbeeld antibiotica en het geven van injecties, en ik had de mogelijkheid om te werken op de kinderafdeling wat mij de kans gaf te zorgen voor de kinderen. Het was een onvergetelijke ervaring. Ik had ook de mogelijkheid om te werken op de chirurgie afdeling, waar ik een C-section operatie bijwoonde. Het was voor mij erg interessant om dit te mogen zien als een medische vrijwilligers” aldus Rianne.

Gedurende haar tijd had ze de mogelijkheid, om samen met andere vrijwilligers, deel te nemen aan Medical Outreaches welke waren opgezet door Projects Abroad.

Rianne Danenberg - Sri Lanka

“Ik was betrokken bij Medical Outreaches waar mensen vanuit de gemeenschap naar toe komen voor medische checks en medicijnen. Hier had ik de mogelijkheid om meer persoonlijk contact te hebben met patiënten. Ik ben blij dat ik samen met de andere vrijwilligers de gemeenschap in Sri Lanka heb kunnen helpen”

Al pratende over de culturele verschillen, verteld ze, “Ik dacht dat het lastig zou worden om met de culturele verschillen om te gaan, maar de mensen in Sri Lanka waren heel open en vriendelijk, dus het was erg gemakkelijk voor mij. Ik heb zoveel rijst gegeten met mijn hand! Het is in ieder geval heel anders dan in Nederland, maar ik heb genoten van Sri Lanka”.

Ze was erg blij met haar gastgezin. “Het wonen bij een gastgezin is erg leuk. Ik heb gewoond bij een lokaal gastgezin, wat erg leuk was ze waren ook zo vriendelijk. Ik heb zoveel dingen gegeten, roti, egg hopers en fruit, wat ik het lekkerste vond. Na iedere maaltijd vroegen zij mij naar de maaltijd en of ik het lekker vond”.

“Werken in een andere cultuur, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken en het belangrijkste voor mij was dat ik in staat was deze ervaring alleen aan te kunnen, dat was een hele openbaring voor mij” verteld ze vol zelfvertrouwen.

Rianne heeft nog een tip voor toekomstige vrijwilligers die naar Sri Lanka gaan: “Vrijwilligerswerk is fantastisch. Maar doe het omdat je het graag wilt doen, niet omdat andere het doen. Mijn advies voor je project is om altijd vriendelijk te zijn naar de mensen toe. Stel veel vragen als je veel wilt leren. Geniet van je tijd in Sri Lanka, het gaat veel te snel voorbij!”


Rianne Danenberg

Rianne Danenberg

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲