You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Rianne Verhoek beleefde een prachtige ervaring als vrijwilliger in Fiji

Rianne Verhoek, 23 jaar, besloot om na haar studie naar Fiji te vertrekken om er twee maanden lang als vrijwilliger aan de slag te gaan. Zelf vertelt Rianne dat ze naar Fiji reisde om er een nieuwe cultuur te leren kennen, iets te kunnen betekenen voor de kinderen daar en om tegelijkertijd haar Engels te verbeteren.

Rianne Verhoek - Fiji

Daarom werkte Rianne op een sociaal project in het Treasure House weeshuis in Nadi, een stadje gelegen in het westen van het eiland. Vrijwilligers worden er met open armen ontvangen, want er is een groot tekort aan medewerkers in het weeshuis. Vooral kinderen met speciale behoeften moeten vaak broodnodige verzorging missen. Een extra paar handen om het weeshuis draaiende te houden en enthousiaste vrijwilligers die de kinderen graag overstelpen met liefde zijn dan ook altijd welkom.

Zo ook Rianne, die de kinderen hielp met eten, spelletjes met hen speelde, hen leerde zingen en lezen en samen met hen huiswerk maakte na school. “Als vrijwilliger hoefde ik nooit dingen te doen waar ik geen ervaring mee had, maar mocht ik daarentegen altijd helpen waar ik dat kon.” Op die manier heeft Rianne het gevoel dat Projects Abroad echt een groot verschil maakt in het weeshuis. De vrijwilligers kunnen de grote werkdruk bij de lokale staff een beetje verlichten én ze kunnen hun eigen expertise en kennis aanwenden.

“Zelf moest ik echt leren om geduldig te zijn, omdat sommige kinderen meer tijd nodig hadden dan anderen om bijvoorbeeld hun huiswerk te maken”, zegt Rianne. “Maar ik was altijd zo blij om te zien hoe de kinderen om alles konden lachen.”

Voor ze naar Fiji kwam verwachtte Rianne vooral heel veel verschillen te zien tussen Nederland en Fiji, maar wat ze ontdekte was dit: het enige verschil met haar eigen land was dat de Fijianen altijd blij waren met het weinige dat ze hadden en dat dan ook nog eens altijd wilden delen met anderen.

Rianne vertelt dat ze nooit zal vergeten hoe de vriendelijke mensen in Fiji haar steeds geholpen hebben.

Waar Rianne echt door geraakt werd, was een emotioneel verhaal over een meisje van 16 dat in het weeshuis woonde. Zij vertelde aan Rianne dat ze haar baby van vijf maanden moest opgeven en hem nooit meer zou zien. Onder meer hierdoor is Rianne meer dan ooit van plan om haar kennis en vaardigheden in te zetten voor kansarme kinderen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Rianne Verhoek

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲