You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Nederlandse Student Milieukunde doet waardevol onderzoek in de bergen van Nepal

Richard Boter, 21 jaar, besloot als onderdeel van zijn vierde jaar Milieukunde onderzoek te doen in het Annapurna gebergte van Nepal. Voorheen had hij alleen met zijn ouders gereisd en zijn onafhankelijke avontuur werd georganiseerd door Projects Abroad, die hem voor 5 maanden plaatsten op een natuurbehoud project in het berglandschap. “Voordat ik naar Nepal kwam wist ik niet of het allemaal goed zou gaan”, vertelt Richard, “maar sinds ik hier ben is alles geweldig en ik voel me veel meer onafhankelijk.”

Richard Boter - Nepal

Het doel van Richard zijn tijd in Nepal was het doen van onderzoek. Dichtbij het dorp Ghandruk deed Richard onderzoek naar de kwaliteit van water en het gebruik van energie in de omgeving. Dit onderzoek wordt gebruikt voor zijn thesis op de HAS Hogeschool. “Ik ben erg geïnteresseerd in de wijze waarop de mensen hier op het platteland van Nepal water en energie gebruiken. Alles is hier zo anders dan in Nederland, en als mijn bevindingen deze mensen kunnen helpen om verantwoordelijker te leven, dan zou dat geweldig zijn.”

Zijn onderzoek in een ander land heeft hem de nodige uitdagingen bezorgd en zijn creativiteit naar boven gebracht; “In Nederland gebruiken we een laboratorium om monsters van water te analyseren en de kwaliteit te onderzoeken. Die infrastructuur bestaat hier gewoon niet, dus ben ik met het team van Projects Abroad nieuwe methodes gaan verzinnen”, vertelt Richard.

Met de hulp van een tolk was het mogelijk voor Richard om enquêtes uit te voeren onder de lokale bevolking. “We stelde enquêtes op met multiple choice vragen en gingen langs de lokale families om te onderzoeken wat voor energiegebruik zij hebben. Het was fascinerend om lokale huizen met open vuren te zien. De mensen waren zo gastvrij, ze maakten zelfs thee voor ons!”.

Naast zijn leerzame onderzoek heeft Richard zich genoeg bezig kunnen houden. “Het leven in de bergen met een groep internationale vrijwilligers heeft deze periode van vijf maanden zo leuk gemaakt. We speelden soms basketbal op een nabije school en zijn op tochten gegaan in de bergen met de meest spectaculaire landschappen. Dat je die ervaring met zo’n diverse groep aan individuen kan delen is geweldig!”

Naast dat hij veel over energie en natuurbehoud in Nepal heeft geleerd, heeft Richard ook een persoonlijke verandering doorgemaakt. “In Nederland bleef ik vaak verscholen achter mijn persoonlijkheid en gedroeg ik me zoals van me werd verwacht. In Nepal is iedereen zo open, ik heb hier echt mezelf leren kennen. Ik heb de mogelijkheid gekregen mijn ware ik te vinden, en dat is ontzettend waardevol gebleken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Lees dan verder op de projectpagina en ga ook de uitdaging aan!

Richard Boter

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲