You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Medisch project in Ghana door Sanne Riepma

Medisch project in Ghana door Sanne Riepma

Op 2 september afgelopen jaar werd mijn droom eindelijk werkelijkheid; werken als verpleegkundige in Afrika. Ghana was al snel gekozen, aangezien Engels hier de voertaal is. Na een lange vlucht met overstap werd ik opgehaald op het vliegveld van Accra en vanuit daar werd ik overgebracht naar mijn gastgezin.

Na een weekendje wennen en uitgerust te zijn, werd ik opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht, mijn werkterrein de komende drie maanden. De eerste weken heb ik op de kraamafdeling gewerkt, wat super was. Veel kunnen doen zoals het voeden van babies en het badderen, de collega’s daar waren erg vriendelijk en ik heb erg veel gelachen met ze!

Medisch project in Ghana door Sanne Riepma

Na vijf weken nog een paar dagen op de ‘special baby care’ gewerkt en ook hier weer een hoop gezien en beleefd. Bijzonder om te zien hoeveel ze kunnen bereiken met zo weinig middelen. Mijn laatste weken gewerkt op de verloskamers! Waar ik ook een supertijd heb gehad, veel mooie en bijzondere bevallingen gezien, waarbij ik heb kunnen helpen en veel blije moeders heb gezien.
Ook op de verloskamers veel bijzondere mensen ontmoet en erg veel met ze kunnen lachen!

Medisch project in Ghana door Sanne Riepma

Elke donderdag gingen we op ‘medical outreach’ naar scholen, kinderdagverblijven, weeshuizen, etc. Hier gaven we voorlichting over bijvoorbeeld HIV, Malaria, Hepatitis en persoonlijke hygiëne. Na afloop verzorgde we wondjes bij de kinderen en vaak hadden we ballonnen of bellenblaas mee wat met veel plezier werd ontvangen! De kinderen hadden de grootste lol en daarbij wij ook! Prachtig om te zien hoe blij ze zijn, met eigenlijk betrekkelijk weinig.

Elk weekend stond er een uitstapje op de planning; we zijn onder andere naar Accra, Cape Coast en Elmina geweest. Ook hebben we verschillende watervallen gezien en veel van de natuur. Mijn laatste twee weken heb ik samen met een paar gezellige meiden nog een reis gemaakt naar noord Ghana, waar we onder andere naar het Mole Nationaal park zijn geweest en waar we olifanten hebben gezien!

Medisch project in Ghana door Sanne Riepma

Deze ervaring was voor mij prachtig en zeker ooit voor herhaling vatbaar! Ik vond het afscheid niet makkelijk en nog steeds denk ik er dagelijks aan terug. Mooie vriendschappen heb ik er aan overgehouden en vooral veel geleerd.

Het is iedereen aan te raden dit te doen, Project Abroad had alles goed geregeld en als ik hulp nodig had kon ik altijd bij hun terecht!

Groeten,

Sanne Riepma

Sanne Riepma

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲