You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

2 Week special Care & Community en een Franse taalcursus in Senegal door Stefanie de Wit

Stefanie de WitIk vertrok vanuit Nederland naar Parijs. Na een lange vertraging in Parijs, kwam ik eindelijk in Dakar aan. Na een tijd te hebben gewacht op mijn koffer bleek dat mijn koffer nog in Parijs was… Gelukkig had het lokale Projects Abroad office alles goed voor mij geregeld waardoor mijn koffer de volgende dag alweer terug was!

De volgende dag werd ik met een andere vrijwilliger van Dakar naar St. Louis gebracht. Deze reis duurde zo’n 3 uur en tijdens deze rit heb ik veel van Senegal gezien. De hoofdstad Dakar, waar ik was geland, was erg smerig en overal lag vuilnis langs de weg: heel anders dan dat je in Nederland gewend bent!

Eindelijk bij mijn gastgezin aangekomen, heb ik daar de tijd gehad om tot rust te komen, mijn spullen uit te pakken en mijn gastgezin te leren kennen. Ik verbleef in een heel luxe huis vergeleken met de andere vrijwilligers. In het huis waar ik verbleef, werkte het westerse toilet en de douche (dat er alleen koud water uitkwam was niet erg gezien het feit dat het 40 graden was). Het was wel een omschakeling betreft het voedsel: we aten elke dag als lunch en diner rijst met vis en groenten.

Dinsdagochtend heb ik vanuit het Projects Abroad kantoor een rondleiding door de stad gekregen en dinsdagmiddag was de eerste renovatiedag. We hadden de opdracht gekregen om samen met de andere vrijwilligers en lokale hulp een toilet en douche voor talibé kinderen te bouwen. Talibé kinderen zijn voornamelijk jongens die de stad in worden gestuurd om daar de koran te leren. Vaak is dit niet het geval, meest van de tijd worden de kinderen de straat op gestuurd om geld te bedelen voor de leiders van de talibé kinderen. De leiders worden ook wel marabou’s genoemd.

Stefanie de WitDe rest van de week had ik met een andere vrijwilliger in de ochtend Franse les, in de middag hadden we de tijd om te lunchen bij ons gastgezin en later in de middag gingen we met alle two week special vrijwilligers werken aan het toilet en de douche. In het weekend had Projects Abroad een trip naar de Lampoul dessert georganiseerd, waar we ook het symbool van Senegal hebben gezien: de grote Baobab boom! De tweede week in Senegal zag er hetzelfde uit: Franse les in de ochtend, lunch bij het gastgezin en later in de middag renoveren. Doordat we met zo´n grote groep waren, hebben we ook een paar keer geschilderd bij andere talibé kinderen en op vrijdag hebben we ons project afgemaakt!

Stefanie de WitNaast het werken hadden we ook de tijd om de andere vrijwilligers te leren kennen: zo waren er genoeg leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Ik ben erg blij dat ik dit onvergetelijke avontuur mee heb mogen maken al was het veeeeel te kort! Het was een echte eyeopener om te zien hoe het er aan toe gaat in een totaal andere wereld dan dat wij gewend zijn!!

Groetjes, Stefanie

Stefanie de Wit

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲