You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Talencursus Spaans door Julie-Anne Prick

Nieuw land, Nieuwe ervaring, Nuevo Córdoba.

Talencursus Spaans door Julie-Anne Prick

Precies twee weken geleden kwam ik aan in Córdoba. De cultuurshock viel mee; Córdoba is een heerlijke stad, met overzichtelijke straten, mooie gebouwen en zeer vriendelijke mensen! De eerste dag word je gelijk op sleeptouw genomen door je supervisor om de stad te leren kennen. Op die dag zal je ook aan het werk gezet worden: een buskaart en een sim kaart kopen, je lunch bestellen en een kaart vragen bij de toeristeninformatie en dat in je beste Spaans. Gelukkig praten ze in Córdoba erg rustig en doen ze alles om je duidelijk te maken hoe het zit.

Als je na je introductiedag thuiskomt, zal je gastgezin alles doen om je op je gemak te stellen. Zo stond er bij mij een lekker koud drankje klaar en kreeg ik allerlei zoetigheden te proeven. Tevens wordt er uitbundig voor je gekookt, zowel voor de lunch als voor het avondeten. In het begin was dat nog even wennen voor mij. Twee warme maaltijden op één dag liggen zwaar op de maag als je dat vergelijkt met een paar boterhammen als lunch, zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Maar ondertussen geniet ik van een uitgebreide Argentijnse lunch als ik ’s middags thuis kom na mijn Spaanse lessen!

Deze lessen heb ik elke dag van 11 uur tot 2 uur. Tijdens de lessen leer je luisteren, schrijven en praten. Mijn gastmoeder vertelde dat ze er telkens weer versteld van staat hoe snel de vrijwilligers haar taal leren! Zelf vind ik het een pittige taal om te leren, vooral omdat je telkens moet omschakelen van je Nederlandse gedachten, naar de Engelse uitleg, om het vervolgens in het Spaans te vertalen. Maar omdat het een ontzettend leuke taal is, blijft mijn motivatie groot.

Naast de dagelijkse Spaanse les worden er Socials georganiseerd vanuit Projects. Dit zijn wekelijkse activiteiten met alle vrijwilligers van Projects Abroad in Córdoba. Het eerste weekend dat ik in Argentinië was, gingen wij naar La Cumbrecita, een dorpje in de bergen buiten Córdoba. Maar ook zijn we met een Social uit geweest en hebben we gebarbequed. Elke week weer een leuke dag of avond waarbij je de tijd hebt om andere vrijwilligers te leren kennen.

Om op de titel terug te komen: Argentinië is een nieuw land, maar een ontzettend makkelijk land om nieuwe ervaringen op te doen. De buurt Nuevo Córdoba draagt daar zeker zijn steentje aan bij. Het park, de kerken, de terrasjes en de clubs zullen je een geweldige tijd bezorgen in Córdoba!

Groetjes, Julie-Anne

Julie-Anne Prick

Dit verhaal is een persoonlijke ervaring van een vrijwilliger op dit project en dus een momentopname. Houd er rekening mee dat jouw ervaring hiervan af kan wijken. Onze projecten veranderen constant, omdat we inspelen op de lokale behoefte en we voortborduren op de behaalde resultaten. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen de ervaring beïnvloeden. Lees meer over wat je kunt verwachten van dit project of neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar de ervaringsverhalen

Jongerenreizen Campaign 2018

Volg de RSS feed

Volunteer Stories Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲