You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in Nepal - Sociaal project door Tineke Gielis.

Tineke Gielis

Ik ben 6 weken met Projects Abroad naar Nepal geweest voor vrijwilligerswerk. Het was een grote droom van mij te gaan werken in het buitenland, met kinderen, en die werd werkelijkheid, sterker nog nu is het mijn passie geworden.

Na een lange vlucht, en wat problemen die Projects Abroad snel voor mij opgelost heeft, ben ik aangekomen in Nepal. Het was een was een ware cultuurschok, ook om dat ik nog nooit in een Aziatisch land was geweest, Daar aangekomen, moe en een beetje van slag, werd ik goed opgevangen door de Projects Abroad staff.

Mijn avontuur kon beginnen. Het weekend heb ik lekker uitgerust en wat van de omgeving geproefd. Maandag reisde ik naar mijn “familie” waar ik de komende 6 weken zal verblijven. Ik heb ook gelijk kennis gemaakt met mijn vrijwilligerswerk. Ik was gelukkig snel gewend, ook al kreeg ik veel indrukken te verwerken. Ik voel me ondertussen helemaal thuis in Nepal. Ik deel mijn kamer met nog een vrijwilligster uit Duitsland en dat is heel erg fijn. Mijn werk in een tehuis voor ondervoede en zieke kinderen was buitengewoon, het waren allemaal leuke mensen en ik heb genoten van de kinderen waar ik al snel een band mee had. Ik was daar om hulp te bieden aan de bevolking en ik heb verschillende tehuizen bezocht om te kijken wat ik kon doen. Dat is aardig gelukt, mede door het Projects Abroad team, dat mij de weg wees.

Tineke Gielis

In het weekeinde kon ik van alles doen. Er werd mij voldoende mogelijkheid gegeven om het land ook op een andere manier te leren kennen. Ik ben bijvoorbeeld naar Chitwan geweest; een natuurpark, waar ik met anderen vrijwilligers heb genoten van de prachtige natuur van Nepal en de dieren (olifanten, nijlpaarden, krokodillen). Ik heb ook tweemaal een mountainbike route in de bergen gedaan. Dit was echt geweldig om mee te maken. Wij hebben ook een mountainbike toer gereden voor MSPN, daar ging de opbrengst van het inleg geld heen. MSPN is een tehuis dat kinderen met HIV en aids begeleid.

Ik ben ook naar Pokhara geweest, voor een prachtige trekking en ik heb nog aan rotsklimmen gedaan. Allemaal leuke dingen die georganiseerd worden door het Projects Abroad team. Samen met anderen vrijwilligers eten en lekker stappen in het weekend. Ik heb allemaal leuke mensen leren kennen en de cultuur beter leren kennen met de lokale dansavonden en eettenten.

Het is een ervaring om nooit te vergeten, maar wat mij het meeste aansprak is de armoede en de kinderen die echt hulp nodig hebben. Mijn werk zit er dan ook nog lang niet op ik wil vanuit Nederland de mensen daar proberen te helpen en ik ga zeker terug. Nepal is geweldig.

Tineke

Tineke Gielis

Terug naar de ervaringsverhalen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲