You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Moeder van Henrieke - Costa Rica – Sociale zorg

Mijn dochter Henrieke besloot dat ze wel eens een tijdje weg wilde uit Nederland. Ze was er al vrij vlug uit dat het Costa Rica zou worden. We zijn samen naar een informatiedag geweest in Antwerpen en vanaf dat moment is het eigenlijk gaan rollen. Ik zelf ben er vanaf het begin af aan positief over geweest, ook omdat ze vrij onzeker was en dit en hele overwinning zou zijn. Dus alles in gang gezet en een datum vastgesteld. Daarna konden de voorbereidingen beginnen. Wat ik wel positief vond was dat ze via Projects abroad altijd informatie kon opvragen en dat ze al kennis kon maken met haar gastgezin via E-mail en Facebook. Zo leerde ze hen al een beetje kennen. Een tegenvaller was, dat ze de dagen voor vertrek flink verkouden was en ontzettend veel moest hoesten. Dus met hoestdrankjes en paracetamolletjes de laatste dagen door gekomen. Op de dag van vertrek ging eigenlijk alles wel vlotjes en was van spanning eigenlijk niet zoveel te merken. Ik had er zelf ook een goed gevoel over, dat het haar wel ging lukken. Al vond ik het geen prettig idee dat ze 4 uur in Houston op het vliegveld in d’r eentje door moest brengen.

Het eerste bericht kwam vanaf het vliegveld in Houston en was ondanks de misselijkheid toch positief. Het volgende telefoontje kwam vanuit het gastgezin in Costa Rica. Ze was gearriveerd en we waren super trots op haar dat ze dit in haar eentje had gedaan. Tijdens haar verblijf hebben we best veel contact gehad via Skype en als er iets niets goed ging werd dit altijd wel opgelost door Projects Abroad of haar gastgezin. Ze heeft daar veel andere vrijwilligers ontmoet, waar ze leuke dingen mee kon doen en ook het werken in het kindertehuis was leuk.

Ik zou een ieder aanraden via een organisatie als Projects Abroad te gaan, omdat je daar altijd op terug kan vallen als er iets niet goed gaat en je er nooit alleen voor staat. Na terugkomst was ze zelf ook wel trots op wat ze gedaan had, maar de onzekerheid is toch nog wel wat gebleven, al is het wel iets minder geworden.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲