You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Ouders van Kas - Ghana – Geneeskunde jongerenreis

Ouders van Kas - Ghana – Geneeskunde jongerenreis

Onze zoon, Kas, is 3 weken naar Ghana geweest voor vrijwilligerswerk (Geneeskunde jongerenreis).

Hoe zijn jullie tot de keuze gekomen voor het doen van vrijwilligerswerk via Projects Abroad?

Kas wist lange tijd niet wat hij na zijn VWO wilde gaan studeren. Na een beroepskeuzetest was het duidelijk dat zijn interesse uit ging naar een medische opleiding. Om dat te toetsen én levenservaring op te doen vonden we het goed idee om hem (met zijn 17 jaar) vrijwilligerswerk in het buitenland te laten doen. Een advies- en begeleidingsbureau attendeerde ons op Projects Abroad. Na aanvullende informatie opgevraagd en gekregen te hebben en een bezoek gebracht te hebben aan een open dag in Utrecht waren we overtuigd dat Projects Abroad een goede keuze zou zijn mede daar zij ook groepsreizen voor jongeren in de leeftijd van 16-19 jaar aanbieden. En dat kon in Ghana, een stabiel en democratisch land aan de westkust van Afrika.

Hoe zijn de voorbereidingen verlopen?

Ouders van Kas - Ghana – Geneeskunde jongerenreis

De voorbereidingen verliepen voorspoedig. Na het inschrijven kregen we direct een bevestiging en werd er op internet een portal geopend met de nodige informatie m.b.t. o.a. visa, vluchtvoorstel, vaccinaties, verzekering, reisbenodigdheden en geldende regels. Ook was er mailcontact met de coördinator in Ghana. Zij gaf aanvullende informatie over het gastgezin en belangrijke reisgegevens, daar Kas opgehaald zou worden op het vliegveld van Accra voordat hij zou doorreizen naar Cape Coast.

Hoe hebben jullie het verblijf van Kas in Ghana ervaren?

Voor ons ouders was het natuurlijk spannend om je zoon voor 3 weken naar een ontwikkelingsland te zien gaan. Op basis van vooraf verkregen informatie en de constante begeleiding vanuit Project Abroad hadden wij daarover een goed gevoel. Nu hij met hele enthousiaste verhalen en foto's terug is, kijken wij daar op heel veel plezier op terug.

Hoe was het contact met Kas terwijl hij in Ghana was?

Ouders van Kas - Ghana – Geneeskunde jongerenreis

Ondanks de afstand Nederland-Ghana en 2 uur tijdverschil was het relatief eenvoudig om contact met Kas te onderhouden. Onder begeleiding kocht hij in Ghana een simkaart voor zijn mobiele telefoon en konden we eenvoudig met elkaar bellen en WhatsApp-en.

Hoe kijken jullie terug op de reis van Kas?

Zoals wij als schreven kijken wij met een heel goed gevoel terug op Kas zijn Ghana reis. Door vrijwilligerswerk te doen in een ziekenhuis, outreaches en leprakampen heeft Kas heel veel geleerd en gezien, waardoor hij nu overtuigd is om een medische studie te willen volgen. Hij is absoluut een ervaring rijker. De reis heeft zoveel indruk op hem gemaakt dat hij zeker van plan is om terug te keren, naar het vriendelijke land.

Tips voor andere ouders

Ouders van Kas - Ghana – Geneeskunde jongerenreis

Mocht je zoon of dochter interesse hebben om in het buitenland levenservaring op te doen, overweeg vrijwilligerswerk met Projects Abroad. Oriënteer, neem contact op en bezoek een open dag alvorens een keuze te maken om niet voor verrassingen te komen te staan. Ons heeft het gesterkt om de keuze te maken.

Mocht de keuze naar Project Abroad uitgaan, volg de instructies. Start de vaccinaties en het visa aanvraagproces ongeveer 2 maanden voor vertrek. Ervaring leert dat je deze tijd nodig hebt om alles rond te hebben. Zorg daarnaast ook voor een VISA creditcard; Mastercard kennen ze daar amper. De 200 dollar zakgeld per week die als richtlijn wordt meegegeven is ons inziens erg ruim ingeschat. Onze zoon heeft in 3 weken tijd dat bedrag uitgegeven.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲